Milyen történelmi ifjúsági könyvek vannak lányoknak?
14 éves vagyok és nagyon szeretem a történelmet. Akár valós történelmi személyről, akár kitalált régi korokban élt személyekről szívesen olvasnék ifjúsági regényt.
(Az Édességek kicsiny boltját nem rég olvastam és tetszett)
Ezek nem annyira ifjúsági könyvek, de mindegyik fiatal lányok életéről szól a történelem különböző koraiban és különböző földrajzi helyeken:
Philippa Gregory - A királynő bolondja
Christian Jacq - A Napkirálynő
Lin Yutang - Egy múló pillanat
Robert Merle - A bálvány
Annamarie Selinko - Desiree
Lulu Wang - Tavirózsa színház
Gárdonyi: Egri csillagok
Thea Beckman: Kereszteshadjárat farmerban
Ez nem egészen történelmi, némi sci-fi elem is van benne, hiszen egy időutazásról szól. Viszont nagyon sok köze van a törihez. Egy fiú visszamegy a középkorba, és egy keresztes hadjáratban találja magát. Én olvastam, tetszett.
Szia :) az első ajánlotta Philippa Gregorytól a Királynő bolondját. Szerintebb előbb érdemes elolvasni a Másik Boleyn lányt és a Bolyen örökséget, mert az csak a 3. Tudor könyv. Nagyon tudom ajánlani! :D Tényleg baromi jó, izgalmas és hiteles is. :))
Jankó olga:az Elmaradt tánc
Thury Zsuzsa:Tűzpiros üveggömb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!