Szerintetek kicsoda vagy micsoda Bombadil Toma?
Az Eruról szóló elméletet még nem hallottam, cáfolná, hogy azt mondták róla, nincs hatalma a Gyűrű felett.
Én maradok a maia (vala?) gondolatnál, szimpi. (Tolkien meg nevet a túlvilágon, hogy még mindig ezen agyalnak emberek.)
Gondolkozzunk kicsit:
5 maiát külték középföldére egy fehéret egy szürkét egy barnát és kettő kéket
A kékek nevét nem tudjuk csak annyit tudunk róluk hogy a ruhájuk kék s hogy vannak valahol keleten de nem tudjuk mitől keletre vagy elment keletre és vissza jött nyugatra
vagyis Bombadil Toma az eggyik kék mágus
A kék mágusok Valinori neve Pallando és Alatar.
Tolkien egy levelében azt írja, hogy semmit sem tud a másik kettőről, mivel a középfölde északnyugati részére vonatkozó legendákban nem szerepelnek. "Azt hiszem, messzi vidékekre küldték őket, keletre és délre, túl a númenoriak által lakott területeken, hogy az ellenség által megszállt földek segítségére legyenek. Hogy milyen sikerrel jártak ott, azt nem tudom; de félek, kudarcot vallottak [...]"
Tehát még mindig nem biztos, hogy kék mágus lenne Bombadil Toma
A 4. válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!