Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Egri csillagokban valaki...

Egri csillagokban valaki segítene?

Figyelt kérdés

Igen tudom, ki kellett volna/kellene olvasnom, elkezdtem de egyszerűen 2 oldalnál leálltam. A filmet elkezdtem nézni, abból sem bírtam ki csak kb 5 percet...

Viszont aki elolvasta/megnézte, és tudna nekem pár kérdésre válaszolni, nem az összesre annak nagyon megköszönném! Itt az olvasónapló kérdései:

1) Értelmezd a regény öt címét!

2) Számozással állítsd sorba a regény eseményeit.

Török Bálint a Héttorony fogja lesz.

Jancskiát elrabolja Sopronból a félszemű török.

Kezdetét veszi Eger ostroma.

Gergely megpróbálja felrobbantani a török szultánt.

Jumudzsák rabul ejti Gergőt és Évát.

3) Írd le mikor és milyen helyzetekben találkozunk ezekkel a tárgyakkal: talizmángyűrű (amulett), bársonyhüvelyű kard, az egri vár alaprajza

4) Találj ki beszélő neveket Jumurdzsáknak!

5) Magyarázd meg, hogyan győzhette le a markonyi magyar sereg a hatalmas török hadat!

2013. máj. 29. 18:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Gratulálok az akaraterődhöz, hogyan lehet 2 oldal vagy 5 perc után abbahagyni valamit? Még ha nem is tetszik, tapasztalatból mondom, megéri végigrágni, ha másra nem, akkor megtanít arra, hogy olyasmit csinálj akár hosszú ideig, amit nem szeretnél, és erre sajnos elég sokszor lesz szükséged az életben. Minden rosszban van valami jó, ahogyan a bölcsek mondják.

És most, hogy megvolt a fejmosás, segítek, ne kapj egyest. De jövőre A kőszívű ember fiait már tessék elolvasni. :)

1. A címe az egri vitézekre utal, ahogyan a csillagok ragyognak az égen, úgy ragyognak ők is a történelmünkben.

2.

Jumurdzsák rabul ejti Gergőt és Évát

Gergely megpróbálja felrobbantani a török szultánt

Török Bálint a Héttorony foglya lesz (ugye, nem a tanárod írta fel j-vel a fogoly szót?)

Jancsikát elrabolja Sopronból a félszemű török

Kezdetét veszi Eger ostroma

3.-ra nem emlékszem, a 4.-hez meg nincs fantáziám... sajnálom.

5.

Ezt igazából a könyv ismerete nélkül is meg lehet magyarázni: a magyarok a hazájukért és a családjukért küzdöttek, így sokkal elszántabbak voltak, ez adott nekik erőt a túlerővel szemben. Ellenben az egyszerű török közkatonának egyetlen oka sem volt rá, hogy harcoljanak.

2013. máj. 29. 19:14
 2/4 anonim ***** válasza:

3. talizmángyűrű- Jumurdzsák amulettje,ezt akarta minduntalan visszaszerezni B.Gergőtől. (Talán ezért rabolta el a Jancsikát is..)

kard- ezt Gergő kapja kicsi korában Dobótól,miután megszabadít egy fogoly tábort,és Dobó elviszi magával,hogy harcra tanítsa majd.

egri vár alaprajza- ezt Gergő még diák korában szerezte meg egy töröktől. Arra már nem emlékszem milyen indokkal :S,de azt tudom,hogy Gergő megkapta a végén és elrakta,hogy a törökök ne tudják megszerezni.

2013. máj. 30. 11:24
 3/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettetek!

Az első válaszolónak: köszönöm a fejmosást, teljes mértékben igazad van. Jövőre kiolvasom, ígérem!

Egyébként a filmet ma mégis csak sikerült megnéznem, annyira nem is szörnyű, mint gondoltam.. :)

2013. máj. 30. 14:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy használt valamit a fejmosás és nem sértődtél meg. :) Annak meg különösen, hogy végül mégis megnézted a filmet. :)

U.i.: első voltam :)

2013. máj. 30. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!