Ti rukkoláztok? Ha igen, mióta és milyen véleménnyel vagytok róla?
egy osztálytársam használja, rendszeresen rak fel könyveket, küldi el őket és szerez.
én is próbáltam.
hátránya, hogy egy csomó könyvet nem tudsz ott megszerezni, mert vagy nem rakja fel senki, vagy nagyon sokan várnak rá. viszont te is rakhatsz fel olyan könyveket, amik senkit nem érdekelhetnek, és akkor meg heteket/hónapokat is várhatsz, mire valaki lecsap rá.
a másik dolog az a könyvcsere. ha postán kell feladnod a könyvet, te állod a költséget, vagy ha közel laktok egymáshoz, akkor személyes átvétel van, amivel nincs is gond. inkább tényleg csak a postai megoldás fura kicsit, hogy úgymond te fizetsz még azért, hogy valaki elvigye a könyvedet..
viszont pozitívum, hogy csak jó minőségű, sértetlen könyvek kerülnek fel, és nem szakadt, gyűrött darabok.
érdemes kipróbálni, végül is nem veszítesz vele semmit.
Én még a legelején használtam, akkor nagyon jó volt! Kevesebben voltunk, és akkor még tényleg az élményről, az olvasás öröméről szólt az egész.
Tele volt jó könyvekkel az oldal. Rengeteg olyat tudtam happolni, amire tényleg régóta vártam, sok kiemelt könyvre is szert tettem. Persze cserébe én is sok olyan könyvet tettem fel, amelyet nagyon sokan szerettek volna megszerezni, jó pár kiemeltet is. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy nagyon nem éri meg. Egyre több lett a felhasználó, megérkeztek az olyanok, akik éjjel-nappal a gép előtt kockulnak, folyamatosan frissítgetik az oldalt, és minden kiemelt könyvre lecsapnak, ha kell nekik, ha nem. A pontért cserébe elkezdték mindenfélével teledobálni az oldalt. Nem egy olyan könyvet láttam, amelyből volt vagy 80 példány, és senki nem happolt egyet sem. Egyre több lett az olyan felhasználó, aki minden "népszerű", jobb könyvre le akart csapni, de cserébe nem volt hajlandó ugyanolyan értékű könyveket felrakni, viszont feltett több száz értéktelenebbet.
Ráadásul múltkor olvastam facebookon, hogy többen csúnyán kihasználják a rendszert: minden értékesebb könyvet elhappolnak, majd árulják őket különböző online piactereken, pl. Vaterán, teszveszen stb. Undorító...
Szóval ez egy tök jó rendszer volt, amíg az olyan önző "dögök", akiket csak a haszonszerzés érdekelt, be nem tették a lábukat. Most már az olyanoknak, akiknek nincs idejük na meg kedvük a nap 24 órájában a monitort lesni és az oldalt frissíteni 2 másodpercenként, egyáltalán nem éri meg. Szerintem. Ja, és ráadásul egyre többször előfordult a vége felé, hogy happoltam egy könyvet, és a rukkoló nem volt hajlandó reagálni a megkeresésre, végül el sem küldte a könyvet.
akkor kezdtem, amikor indult. nagyon szerettem az elején, de az elmúlt kb fél évben semmit nem tudtam megszerezni.
kb 90 könyvet tudnék még happolni.
szerettem volna olyanokat megszerezni, ami új és értékes, hiszen én is olyanokat raktam fel, de "valahogy" soha nem sikerült
úgyhogy most várok, hátha változik valami
Augusztus környéke óta rukkolázom. Az elején tényleg jobban pörgött az oldal, és személyesebb volt, mint most, de én nem temetném. Lehet, hogy nekem túl széles az érdeklődésem, de soha nem volt olyan gondom, hogy ne tudtam volna mit happolni, és 60 happ-pontom gyűlt volna össze. Mondjuk az is segít, hogy én alapvetően régebbi könyveket keresek, a csilivili, vadiúj könyveket a boltban veszem meg.
Mostanában kevesebbet happolok, mint régen (1-2-t hetente, nem 5-6-ot), de ez azért van, mert azokat a könyveket, amiket nagyon akartam, 5 kivételével sikerült megszereznem. :)
Ja, és nekem a legelső rukkolóm (még augusztusban!) volt olyan, hogy nem válaszolt egy nyikkot sem a megkeresésemre. De vállat vontam, és happoltam 98 másik könyvet...
Én kb. egy hete rukkolázom. :)
Igyekszem olyan könyveket feltenni, amikre van igény, pl. ma kapta meg tőlem egy lány azt a könyvet, amit már jó ideje meg akart szerezni! És holnap adok át egy másikat, amit szintén 6-an akarnak happolni az oldalon. Raktam fel 2-3 olyan könyvet is, ami szerintem érdekes, de még nem csaptak le rájuk. :)
Most várok türelemmel, hogy rukkoljanak olyan könyvet, amit én szeretnék nagyon megszerezni. Ezeknek a legtöbbje tankönyv, meg kiemelt könyvek sajnos, amit 5 másodperc alatt elvisznek. :/ Úgyhogy gyakran kell lesni az oldalt. De nekem nagyon tetszik.
Én pontosan 11 napja rukkolázok. Eddig kb 15 könyvet adtam át és kb 10 vár feladásra. Most épp azt várom, hogy az első happolásaim a napokban megérkezzenek. *-* Imádom az oldalt.
Persze szépséghibája is van. Amit sokan akarnak, arra várni kell... :/ Mondjuk én szerencsés helyzetben vagyok, mert van elég könyvem, amit olvashatok, úgyhogy bőven van időm.
Egyébként én eddig egyszer sem néztem, hogy az adott könyv (amit fel szeretnék tenni) az kiemelt-e. Nem válogatok. Amire nincs szükségem, az megy fel! :D Az már más, hogy teljesen véletlenül cirka 10 olyan könyv is felkerült általam, ami elég durván kiemelt volt (100 fölött volt a lehetséges happolók száma)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!