Milyen könyveket ajánlanátok?
15 éves fiú vagyok, és igen, saját magam szórakoztatására olvasok. Izgalmas, élvezhető könyveket szeretnék olvasni, de emellett szeretném hogy javuljon a szókincsem, jobban tudjak fogalmazni stb..
A műfaj gyakorlatilag mindegy, fantasy közül nekem az Eragon (leginkább 1-3. rész) tetszett:)
Darren Shan: A vézna hóhér
Darren Shan: A Rémségek Cirkusza
D. S. az egyik legszínvonalasabb kortárs író (vagy A legszínvonalasabb). Tartalmilag és szókincs, megvalósítás szempontjából egyaránt toronymagasan kiemelkednek a művei.
A nem kortársak közül ajánlom Jules Vernét, aki szórakoztató, kalandos, izgalmas, mégis színvonalas, és fejlődésnek is jó. Valamint Rejtő Jenőt, az örök klasszikust, szerintem minden idők legeslegnagyobb íróját.
Darren Shan meg a színvonal, heh.
Neil Gaiman: Amerikai istenek, Sosehol
Robin Hobb: Orgyilkos-trilógia
László Zoltán: Nagate
Brandon Sanderson: Elantris
Gaiman tényleg jó. :) Mondjuk én angolul olvasom, de nem lényeg. A Soseholt most fejeztem be 1-2 hete, az Amerikai isteneket pedig tegnap vettem meg. Ami viszont szerintem az egyik legjobb könyv, az tőle és Pratchett-től az Elveszett próféciák. Kegyetlen jó.
Vagy Douglas Adamstől a Galaxis útikalauz stopposoknak.
Stephen Fry könyveit is nagyon bírom, de azok neked nem biztos, hogy tetszenének... Esetleg a Csináljunk történelmet.
Én, a megrögzött kultúrsznob, aki 15 évesen Tolsztojt olvasott és Hemingwayt, a kortárs írók többségét mélységesen megvetem. Nagyon kevés kivétellel, akiknek az egyike Darren Shan. Vannak kevésbé jól sikerült művei is (a Démonvilág sorozat), de összességében le a kalappal előtte. Méltán említem együtt olyan nevekkel, mint Tolsztoj és Hemingway.
Terry Pratchett is jó, nekem az Érdekes idők, A mágia színe és a Fegyvertársak a kedvenceim tőle. Az átlagnál magasabb röptű és elvontabb fantasy-szatírák, de valóban szórakoztató, humoros és színvonalas.
Douglas Adams nem az én világom, de a maga nemében jó, és a humora valamelyest hasonlít Terry Pratchettéhez. Ha kedveled a sci-fiket, megpróbálkozhatsz vele.
Bár Adams legnépszerűbb sorozata a Galaxis útikalauz stopposoknak, én jobban kedvelem a Dirk Gently könyveket, amely nem sci-fi, hanem fantasy elemekkel kevert humoros krimi (a főszereplő egy "holisztikus magándetektív").
George R. R. Martin: A Tűz és Jég dala sorozat (egyszerűen imádom,letehetetlen)
Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak 1. – A villámtolvaj (hidd el nem bánod meg )
Stephen King: Boszorkánylány (egyik kedvencem)
Vladimir Nabokov: Lolita (ezzel aztán javul a szókincsed :D
Maupassant: Egy asszony élete (nagyon jó!)
Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai (letehetetlen)
Arnon Grunberg: Tirza (fordulatos,izgalmas)
14/L :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!