Stephen King legjobb könyvei?
Carrie
A tűzgyújtó
A ragyogás
Cujo
Állattemető
Halálos árnyék
Tortúra
*De ha már olvasod, ne hagyd ki a fiát sem, szintén nagyon jó könyveket ír...valaki szerint túl is tesz apun.
Joe Hill (King - de ezt nem használja): A szív alakú doboz, Szarvak (és már megjelent egy 3. regénye is)
Halálsoron
Christine
Ragyogás
Állattemető
Tűzgyújtó
Cujo
Hasznos holmik
Dolores
Borzalmak városa
Rémület a sivatagban
A mágus /mese, de kinges módon/
It - Az: Fenomenális. egyszerűen zseniális, tökéletes.
The Stand - Végítélet: az eleje főleg nagyon ütős, a végkifejlet annyira nem tetszett, de maga a hangulata nagyon, nagyon üt. imádom
The Dark Tower - A setét torony: Hét (és fél a The Wind Through the Keyhole-lal együtt újabban :) ) részes sorozat, nagyon komplex és rengeteg egyéb művéből foglal magába utalásokat, amik nélkül is teljesen érthető és élvezhető, DE a háttértudással együtt hátborzongatóan komplex, összecsengő és nagyszerű. Bár a vége szintén nem túl kielégítő, de annyira jó maga az egész, hogy elnézem neki.)
Pet Sematary - Állattemető (vagy Kedvencek Temetője, bajban vagyok magyar címekkel) Nagyon érzelmi és pszichológiai, azt fogod mondogatni, hogy ne, ne, nem történhet meg, ne, szörnyű... Nagyon erős és magával ragadó, amihez képest megint kicsit gyenge a befejezés szerintem... De én picit máshogy szemlélem Kinget mint az átlag olvasó, szóval mindenképpen megéri elolvasni.
Misery - Tortúra: Nem természetfeletti, hanem emberi horror, de nagyon jó (sokkal jobb mint a Dolores Claiborne pl). És még a vége is jó.
Christine - Nagyon, nagyon, nagyon izgalmas és élvezhető, kevésbé hátborzongatós, inkább kilapítós-szétkenős, de nagyon jól megkomponált könyv. Meg persze imádom az autókat, szóval az plusz.
Under the Dome - Búra alatt( azt hiszem): Újabb könyvek közül az egyik legjobb. Szintén nagyon erőteljes kezdés és kifejtés, hümmögős befejezéssel, de olyan mint a régi nagy művei, szóval egy olvasást megér.
Kicsit fanatikus vagyok, mint gondolom látszik, de nem hinném, hogy megbánod, ha ezek közül bármelyiket elolvasod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!