Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Trónok Harca - örökösödés. A...

Trónok Harca - örökösödés. A Starkok közül ki lenne Észak ura/úrnője, ha Bran kikerülne a képből, és csak Sansa, Rickon és Arya lennének esélyesek?

Figyelt kérdés
Sansa a legidősebb, viszont Rickon a fiú. Nem emlékszem már, hogy írta az író, hogy mi alapján döntenek. :/

2013. máj. 18. 13:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha az ifjú Griff valóban az akinek nevezik és most Tyrion Danynevel is jóba lesz és a Targaryenek győznek elég valószínű, hogy Tyrion megkapja Casterlyt. Am Edmure fogoly és ha a Frey csaj fiút szül, neki vége. Fekete Hal idős és ha az övé is lesz Zúgó és sikerül visszaszerezni, Sansát tuti támogatná. Nem feltétlenül lesz Sansának hatalma, neki inkább jelképes hatalma van. De, elég ahhoz hogy Sasfészek hadba vonuljon mellette és ha Északra megy a hír hogy Ned lánya él és a Völgy lovagjai vele vannak, sokan csatlakoznának hozzá és az már elég, hogy jelentős hatással legyen a történésekkel, neki nem kell iránytani semmit, elég ha a nevében teszik ő meg mosolyog hozzá.
2013. máj. 23. 16:37
 12/17 anonim ***** válasza:

Igen, így már jobban el tudom képzelni. Kérdés, hogy ki az, aki irányít helyette? Hiszen ugye elég befolyásolható lányról beszélünk. És kérdés, hogy átlátja-e majd, hogy a Lannisterek elleni bosszúnál fontosabb a fal védelme.

Bár ha így belegondolok, nincs is már miért bosszút állni a Lannistereken. Joff és Tywin halottak, Jaime és Tyrion sosem ártott neki, de ha azt vesszük Cersei sem, hiszen túsz volt, és nem dugták be egy évre egy sötét cellába, mint ahogy Robb tette Jaimevel

2013. máj. 23. 17:37
 13/17 anonim ***** válasza:
Egyébként ha a Freyeknek van eszük, és miért ne lenne, nem ölik meg Edmure-t: egy újszülött fiú még semmire sem garancia, főleg háború idején ahol hullanak az emberek mint a legyek.
2013. máj. 23. 17:38
 14/17 anonim ***** válasza:

SPOILER!

Az addig oké, hogy Sansának van két fiú testvére...de jelen körülmények között sem Bran, sem Rickon nincs abban a helyzetben hogy Észak élére álljon.

Tudjuk hol van Bran és tudjuk hogy mit csinál... ráadásul ott van még a lába is (bár mondjuk ez lehet hogy itt irreleváns). Én a magam részéről azt mondom, hogy Bran sosem lesz Észak Ura..annál neki jóval másabb teendői akadnak.

Viszont most így belegondolva lehet hogy Rickonnak lenne mégis esélye...de róla is csak sejtjük hogy hol van. Viszont ha tényleg rátalálnak akkor valószínűleg lesz esélye. A kérdés már csak az hogy alkalmas lesz-e rá? Ha a fiú is olyan mint amilyennek a farkasát leírták, szerintem nem nagyon fognak kapkodni utána.

De véleményem szerint el fogják intézni Sansának, hogy előbb utóbb az övé legyen Észak fiú testvér ide vagy oda.

2013. máj. 24. 00:36
 15/17 A kérdező kommentje:
Bran szerintem is a Fal mögött marad, Arya pedig abszolút nem az a megbízható uralkodó típus. Nem mintha a "kissé" befolyásolható, egyelőre elég naiv Sansa az lenne, vagy a fékezhetetlen Rickon olyan nagyon alkalmas volna rá, de Brandon nem hiszem, hogy nyomorékként valaha is visszatérne, hacsak el nem mennek érte a sztori legvégén. Pedig személyiségileg még ő lenne rá a legalkalmasabb. Feltéve, ha le tudják győzni a Falon túlról érkezőket, persze, mert ennél az írónál az sem kizárt, hogy a befejezés az lesz, hogy mindenki meghal. :'D
2013. máj. 24. 14:32
 16/17 anonim ***** válasza:

Egyébként szerintem Martin megadja a választ azzal, hogy épp ez az 5 gyerek van a családban.

Robb ugye kiesik, Bran a következő örökös, aki nem valószínű hogy valaha hazatér. Arya nem épp úgy áll, hogy valaha visszaminősülne "csak" egy Starkká, ő kiesett. Sansa szerintem ebből a szempontból jelentéktelen. Ott van viszont Rickon, aki fiú, és eddig az égvilágon semmi szerepe nem volt. Szerintem az ő szerepe éppen az lesz a történetben, hogy egyetlen olyan fiúként, aki örököst csinálhat, átvegye majd az uralmat. Mindig kell, hogy legyen egy Stark Deresben, ezt sokszor ezt mondják. Ezek nem lehetnek a lányok, mert ők nem adhatják tovább a nevüket. Szóval nekem egyértelmű, hogy Rickon lesz Észak ura.

Az hogy fegyelmezetlen, semmit nem jelent. 4 éves, nincsenek szülei, nincs gyakorlatilag senkije. De ott van neki Osha aki nyilván megneveli, és nemsokára Davos is vele lesz, ők majd felkészítik.

2013. máj. 24. 17:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha nem nézzük a sorozatot és a könyveket,csak a kérdésedre koncentrálunk:akkor Rickon
2016. aug. 11. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!