Éhezők viadala jó könyv? Érdemes megvenni/elolvasni?
Érdemes. Nekem tetszett.
Ha lehámozod róla a tininyálcsorgató szerelmi szálakat, akkor még a mondanivalóját is megláthatod.
Tényleg más, mint a manapság népszerű, hál istennek kihaló félben lévő vámpírjaink (valaki szóljon, mi az ellenszer a halhatatlanságuk ellenére, mert írtani kívánom őket).
Tiniregény, nem nyálas, a főszereplő gondolatai illenek a jellemére, amivel az az egyetlen problémám, hogy borzasztóan keveset fejlődik, pedig történnek körülötte olyan események, amik számos múltbéli katasztrófa nyomán kialakult jellemvonásokat (pl magány, zárkózottság) képesek változtatni.
A nyelvezete nem bonyolult, nem mondom, hogy a világ kidolgozása eredeti vagy részletes. Valójában nagyon keveset mondd el.
Hamar túlvoltam rajta... De az első és a második között annyi hasonlóság vol, a másodikban pedig állni is éreztem a cselekményt, mármint oké, történtek dolgok, de ha kivennénk egy-egy fejezetet SEMMI nem borulna. A harmadik meg... abbahagytam a közepén. Nem érdekelt, egyszerűen UNALMAS volt, és azontúl, hogy a rehabos felépülés nekem nem a zsánerem (amikor Katniss újratanul mindent, hogy jobb fizikuma legyen, mert bár eddig végigélt két viadalt, esély sincs rá, hogy jó így... mindegy. ez szőrözős hiba, pedig a végén a nagy edzéshez képest aprócska szerep jut csak neki, és még azt is képes elrontani... mindegy.) Viszont a harmadik végén a legvégén meglepetést okozott, és talán végre mégis mozdult a jelleme, pont az utolsó oldalakon... mindegy.
Ajánlani ajánlom, de olvastam már jobbat is.
A történet nem rossz, de olyan kidolgozatlannak tűnik. Mondjuk a magyar fordítás nem a legnyerőbb, mert találtam benne félrefordításokat.
Egyszer megéri elolvasni, de nem váltja meg a világot.
Az első a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!