Nem ciki. A mai napig tetszenek, bár ahogy "öregszem", nem azt mondanám, hogy kezdek kiábrándulni belőlük, inkább egyre jobban látom a hibákat is a sorozatban. Kamaszként még odavoltam értük, ma már inkább csak szűk szavúan annyit mondok: jó kis könyvek, értékes erkölcsi mondanivalójuk van, érdemes elolvasni őket.
Szóval egyáltalán nem ciki felnőttként olvasni, de mivel elsősorban nem felnőtteknek íródott, valószínűleg egy felnőttnek kevésbé fog tetszeni, mint egy kamasznak. (Általában.)
2013. máj. 12. 18:13
12/20 anonim válasza:
10 éves kortól ajánlják általában, ezt hallom sok helyen, mert azért vannak benne "durvább" dolgok, ahogy halad előre a történet. Bár a fene se tudja, a mai gyerekek már mások, mint mi voltunk, (mondom ezt 22 évesen) teljesen mások!!
Mi még délutánonként személyesen találkoztunk, labdáztunk, napoztunk, fetrengtünk a fűbe a parkba. Ma meg mindenki húz haza suli után a hűvös szobába a gép mögé és facebook-on megy minden.
2013. máj. 14. 12:23
13/20 anonim válasza:
én 12 voltam, amikor először a sorozat végére értem. Amúgy az olvassa, aki kíváncsi rá. Szerintem nem kell korhoz kötni. :)
2013. jún. 28. 14:07
14/20 anonim válasza:
Én 9 évesen kezdtem el, és kétszer is kiolvastam a sorozatot, és a családban van felnőtt ember is, aki olvasta, ez nem ciki, egyáltalán nem. De szerintem azt mindenki döntse el magában, hogy mennyire érett a könyvhöz.
2013. jún. 30. 18:36
15/20 anonim válasza:
13 éves vagyok,most tartok az ötödik könyvnél.Valami azért félelmetes,szerintem,ezért 11 éves kortól ajánlott olvasni.Ha kíváncsi vagy rá,akkor nyugodtan olvasd el,nem ciki.:)
2013. júl. 8. 12:43
16/20 anonim válasza:
Nem ciki, sőt... Én megijedtem a 4. ben a temetős résznél.
2013. nov. 14. 13:26
17/20 anonim válasza:
Szerintem az első 3 az kb. 8-10 éves kortól. A többi pedig olyan 13 körülitől.
2013. nov. 14. 16:11
18/20 anonim válasza:
Én pl. 3. koromban keztdem el a Harry Potter köteteket és még most is kapom őket Karacsonyra és Mikulásra :D:P
2013. dec. 13. 16:48
19/20 anonim válasza:
Én 30 évesen kezdtem, elolvastam mindent. De egyébként kb. olyan korú olvassa, amilyenek a szereplők, fiatalabbaknak nem ajánlott. Felfele nincs határ.
2014. jan. 29. 00:43
20/20 anonim válasza:
13 éves vagyok, és nyolcadik (nem felvágás, hanem valóság) alkalommal olvasom a sorozatot. Anyukám eljutott az első rész végéig, de nem találta elég izgalmasnak. Apám imádja, bár ő még csak második alkalommal végzett vele. De tök jó vitákat kezdeményezünk a kérdőjeles részeknél. Nekem a Harry Potter gyakorlatilag az életem. Tudom, ez furán hangzik, és le is fognak szólni ezért néhányan, de ez van. Amikor rossz napom van, előveszem a könyvet, és eltűnök a varázsvilágban. Ez a biztonságos kapaszkodóm a valós élet elől. Ez van. Nekem nagyon tetszik. (Ja, még annyi, hogy nagyjából hét-nyolc évesen kezdtem. És a felnőtteknek mondanám: nem ijesztő, csupán hihetetlenül izgalmas.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!