Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan fogjak a könyvírásba?

Hogyan fogjak a könyvírásba?

Figyelt kérdés
Nagyon jó fogalmazásokat írok és szeretek is írni, de nem tudom hogyan fogjak bele. Tudom ez nem úgy működik, hogy leülök és írok egy könyvet, de megpróbálkoznék eggyel. :) 14/L UI: Honnan merítsek ötletet?

2013. máj. 5. 11:56
 1/8 anonim válasza:
100%
majd ha jön az ihlet, akkor tudsz írni. Az hogy leülsz és nézed a monitort h na most mit irjak nem fog menni. Hallgas zenét, nézz videóklippeket, akkor talán meg jön az ihlet
2013. máj. 5. 12:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát.. Milyen témában szeretnél írni (itt most ilyenekre gondolok, hogy: romantikus, vígjáték, horror, kaland, sci-fi, fantasy...) ; és akkor abban a témában nézz pár filmet, meg olvashatsz pár könyvet; de am igen, úgy szokott lenni, hogy előbb jön egy történet, és akkor gondolja vki, hogy "na, ezt leírom!" :D
2013. máj. 5. 12:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Írd le, ami az eszedbe jut. Mivel az ember nem a kisujjából ráz ki egy könyvet, hanem sok-sok apró ötlet papírra vetésével fejleszti az írási képességét addig, mígnem képessé válik egy könyv megírására, ne azt a célt tűzd ki magad elé, hogy te most könyvet írsz. Ne törekedj sem a terjedelemre, sem az összetettségre. Szó szerint írj le bármit, ami az eszedbe jut. Ha az eredmény csak egy pár sor vagy 1-2 oldal, ne ess kétségbe! Mindenki így kezdi. Irkálj szorgalmasan, mert ezáltal fejlődsz. Közben pedig, ezzel párhuzamosan, olvass is! Rendszeresen új és új szépirodalmi műveket kell olvasnod ahhoz, hogy a fejlődésed töretlen lehessen, és egy idő után megérj arra, hogy könyvet írj.
2013. máj. 5. 16:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

írd le egy álmodat...

egy kedves gyerekkori emlékedet... ujjgyakorlatnak megteszi

egyébként meg igaza van az előttem szólónak, a könyvírás még akkor is piszok nehéz lehet, ha tudod, miről akarsz írni, hát még ha az sincs...

2013. máj. 5. 17:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkozz el, hogy milyen témában írnál, mit tartasz érdemesnek arra, hogy megoszd az emberekkel.

Én is nemrég elkezdtem írni, nagyon jól haladok vele. :) Csak kitaláltam az első jelenetet az elején. Fogalmam sem volt, hogy utána mi fog történni. Aztán mire odáig jutottam az írásban, már dőltek belőlem a szavak, le se tudtam állítani. Magától megformálódott a történet. Bár gondolom, ez nálad nem lenne egészen így, ugyanis ezt írtad: "ez nem úgy működik, hogy leülök és írok egy könyvet". Nálam pontosan így működik. :DDD

2013. máj. 6. 12:00
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a tanácsokat, megfogadom őket! Igazából már támadt is egy ötletem! :DD
2013. máj. 6. 14:54
 7/8 anonim válasza:
Sziasztok, nekem is motoszkál a fejemben, hogy írni kéne, de nem tudom, hogyan. Van több régi történet a fejemben, majdnem mindig azokat gondolom tovább vagy újra. Illetve nem gondolom, csak nézem, mintha filmet látnék, de nem tudom, hogy mi fog történni. Ha elakad visszamegyek addig amíg még jó volt és próbálom folytatni másképp. De van amikor tudom, hogy zsákutca, legközelebb folytatok másikat, máshonnan. Nagyon szórakoztató ez nekem, sok időm elmegy vele, ami miatt sokszor bűntudatom van. De ezeknek a történeteknek nem igazán van szerkezetük, elejük és végük, csak történet darabok. Erről senkinek nem beszélek, de lehet, hogy mások is vannak így ezzel? Ha valaki író, akkor az megtervezi előre a történet vázlatát és azt színezgeti, vagy csak írja a dolgokat ahogy jön?
2013. máj. 16. 16:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Szia valahogy így vagyok vele én is. Csak történetfoszlányaim vannak és nem áll össze a történet. Állítólag a kezdő írók ezzel indítanak, úgyhogy ... hajrá. :)
2013. máj. 23. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!