Miért van olyan nagy sikere a Szent Johanna Giminek?
Első öt rézt elolvastam...hát, nem igazán a mai élet, legalábis nekem nem. Igen, tényleg olyan, azonban ez csak illúzió, valószerűtlen eseményt csomagoltak bele reális köretbe. Olvastam például egy könyvet (Metro 2034) ami teljesen létező világ, sci-fibe rakva.
Mindenesetre köszönöm a választ.
"nos...részben tükéletesen igazad van, de tudod...ez kell a kamaszoknak! mert amikor az SzJG-ét olvassák, olyan mintha a saját történetüket olvasnák...:)"
Igen,csak azt hiszik,hogy az ő életük ku*va nehéz,miközben fingjuk sincs az életről a mai elkényeztettet "tinikéknek". Tisztelet a kivételnek.
Tini csajok szokták csak olvasni, nekik meg az ízlésük minden téren elég siralmas (zene: Justin Bieber, film: Twilight, könyv: szintén Twilight, hogy csak pár példát mondjak).
Meg amúgy nem csak a csajok körében, hanem úgy általában is nem biztos, hogy az igazán jó könyv vagy akármi a sikeres, hanem aminek jó a marketingje, és menő.
Éppen ezért. Mert egyszerű, a te szavaiddal élve "egy nagy nulla". Aminek van mondanivalója is, az már kevésbé egyszerű, nehezebb befogadni a tizenéves olvasóközönség nagy százalékának. Szóval épp azért tetszik sokaknak, mert rossz.
(Lehet lepontozni és kultúrsznobnak titulálni, nekem akkor is a Bűn és bűnhődés, az Akiért a harang szól, az Utas és holdvilág és A nagy utazás voltak a kedvenc könyveim 15 éves koromban.)
1.) Ne kezd el fikázni, csak ha az összeset olvastad.
2.) Mindenkinek más a természete, véleménye stb. Ha valakinek tetszik, ne mondj róla rosszat, csak fogadd el! Ha egy embernek már tetszik a könyv (saját gondolat) akkor annyira rossz már nem lehet. A tizenéveseknek is kell könyv ami tetszik nekik.
Kedves utolsó!
Nem akarlak megsérteni, nem az a célom, a válaszod jó volt és köszönöm, de nagyon kérlek ne általánosíts! Tizenéves vagyok és gyülölöm a a fent tárgyalt könyvet. (mivel mindenki más)
A Szent Johanna az egy egyszerű, könnyű olvasmány, ami szinte rólunk szól. Könnyű megérteni, átérezni... Bár volt kettő dolog ami nagyon zavart:
1. A szereplők sose nevettek, hanem röhögtek
2. Az írónő Arnoldból közellenséget csinált
3. Kinga-Dave páros
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!