Mely könyvek tartoznak a romantikusabb Rejtő-könyvek
közé?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 22. 01:09
1/5 anonim válasza:
Szerintem A szőke ciklon a legromantikusabb könyve. Elég romantikus Az ellopott futár is, valamint A tizennégy karátos autó és A három testőr Afrikában. Esetleg még a Piszkos Fred, a Kapitány, A láthatatlan légió, Az elveszett cirkáló, A megkerült cirkáló. Ezek nem olyan klasszikus értelemben vett romantikus könyvek, mint pl. A szőke ciklon, de fontos szerepet játszik bennük egy szerelmi szál, tehát szintén ide sorolnám őket.
Nekem ezek közül Az ellopott futár a kedvencem.
2013. ápr. 22. 08:55
2/5 anonim válasza:
Ha olyat keresel, amiben igazán fontos szerelmi szál van, sok érzelmes rész van benne, akkor el kell keserítselek, mert ilyen könyve nincs. A szerelem háttértörténetként van jelen, nincsenek vallomások, csak az utolsó fejezetben még szerepel, hogy összeházasodtak. Némi kavarás a Boszorkánymesterben van emlékeim szerint.
2013. ápr. 22. 13:06
3/5 anonim válasza:
Rejtő annál nagyobb író, hogy valamilyen nyálas romantikus szállal felhígítja a műveit.
2013. ápr. 22. 17:31
4/5 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ha olvastál volna Rejtőt, tudnád hogy megjelenik a könyveiben a romantika anélkül hogy a történetet elrontaná.
2/3 ma 13:06 "Ha olyat keresel, amiben igazán fontos szerelmi szál van, sok érzelmes rész van benne, akkor el kell keserítselek, mert ilyen könyve nincs."
Igen tudom, nem is csöpögős történetet keresek. Csak próbálom az unokahúgomnak adagolni a (jó) könyveket. Sajnos leragadt a romantikus regényeknél, de így hátha segítek rajta :D
2013. ápr. 22. 20:46
5/5 anonim válasza:
Első vagyok. A hagyományos értelemben vett romantikus könyveket én egyáltalán nem szeretem, ami más szerint romantikus, az énszerintem általában csöpögős baromság. Ezzel szemben Rejtő romantikusabb könyveiért odavagyok. Rejtő annyira zseniális író, hogy még ezt a kényes, könnyen elrontható témát is, amelyről nagyon nehéz úgy írni, hogy az valóban jó legyen, hogy egyszerre legyen jó, értékes, élvezhető, megindító és kacagtató is, szóval ő akkora író, hogy még erről a témáról is tud úgy írni, hogy az embernek a lélegzete is eláll, és utána hetekig az adott könyv világában él...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!