Milyen könyvet vigyek?
Heló!
Egri csillagok, Pál utcai fiúk, Ábel a rengetegben, esetleg magyar mondákkal kapcsolatos könyv...
Talán lánynak nem fiús könyvet kéne vinni, amiket úgyis ismer, az Ábel nem is a korosztályának való.
Janikovszky Éva, Böszörményi Gyula, Bálint Ágnes, Leiner Laura, Balázs Ágnes; de több pöttyös könyvet is kiadtak újra, azok is jók: Turbuly Lilla Kosársuli, Sohonyai Edit Macskaköröm, Tornai Helga Szerelem made in Italy, Fehér Klára Bezzeg az én időmben, Halasi Mária Utolsó padban, G. Szabó Judit sorozata Hárman a szekrény tetején, Megérjük a pénzünket, Mari ne bomolj stb.
Nincs lehetőség megérdeklődni, mit szeret?
"Talán lánynak nem fiús könyvet kéne vinni"
A fenti művek egyáltalán nem nemfüggőek. Jó magyar könyvek, a legjobbak közül valók.
A kérdező pedig magyar írók művet kérte, és felteszem, hogy jókat. És TALÁN azért nem kel lvalakit leszavazni, emrt tökéeltes váalszt adott.
Második vagyok, és nem szavaztalak le. A véleményem tartom, nem olyan könyvet kell vinni, amit nyilván biztos ismer már. Ha hiszed, ha nem, a lányok többségének nem tetszenek azok a könyvek, már többször készítettem felmérést, és ugyanaz lett az eredménye.
Ha a kérdező olyat akar vinni, aminek tényleg örülne, akkor érdemesebb lányosat választani, mert akkor a legnagyobb esély a sikerre.
Harmadik vagyok, és lány létemre kisebb koromban imádtam A Pál utcai fiúkat. Az egyik kedvenc könyvem volt, életem egyik meghatározó olvasmánya, és egyben az elsők egyike azon könyvek közül, amelyet saját magam olvastam el. (Igaz, akkor még kisebb voltam, 8-10 éves.)
12 évesen Vernétől a Kétévi vakáció volt a "kultuszkönyvem". Ha tízszer nem, akkor egyszer sem olvastam. Egy könyv nem feltétlenül attól lesz lányos, hogy lány a narrátor, vagy lány szemszögéből megy. A Kétévi vakáció hőseinek némelyikébe például egy ennyi idős kislány prímán bele tud habarodni. :) (Tapasztalat. :) )
Harmadik, hetedik; akkor te nem egy átlagos eset vagy.:) Amikor nekünk kellett olvasni, nekünk nem tetszett, a nagynéném osztályait párszor kutatási céllal megszavaztattam, ott se nyerte el nagyon a lányok tetszését. Ha jól emlékszem, nekem Nemecsek miatt és a háborúskodás miatt nem jött be.
Két évi vakációt már felnőttként olvastam, így nem jött be, mert túl irreális, tipikus korall sziget könyv, vagy hogy is nevezik a műfajt, amikor elzárt helyen a tökéletes társadalmat hozzák létre a véletlenül odakerültek.
wicked_game, ahogy látom, nekem kevesebb a százalékom, mint neked, pedig nem is én szavaztalak le. Remélem, most örülsz!
a Szent Johanna Gimire én is gondoltam,de mind a 8 részt azért nem vinném el és nem kínoznám meg annyira,hogy ne tudja meg a boldog befejezést:)
Köszönöm szépen mindenkinek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!