Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért utáljátok Cortezt/Arnold...

Miért utáljátok Cortezt/Arnoldot a Szent Johanna Gimiben?

Figyelt kérdés
Bővebben fejtsétek ki légyszi!

2013. ápr. 14. 20:32
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
80%
Tudjátok, mit? Szerintem az egész Cortez vagy Arnold kérdést nem a könyv határozza meg, hanem, hogy kinek ki szimpibb, vagy melyiket szeretnéd jobban barátnak. De mégis ellenkezem a saját eszmémmel: én nagyon szeretem az amolyan "nem-mutatom-ki-az-érzéseimet" fiúkat, akik jól néznek ki, titokzatosak, kicsit menőek, DE... A SZJG-ben ez nem volt érvényes. Nem tudom miért. Arnoldot sokkal jobban bírtam, őszintén szólva, ismét nem tudom miért. Talán azért, mert az irónő azt szerette volna elérni, hogy a másfajta embereket is észrevegyünk (jó ez baromság XD). Egyszóval én nem bírtam se Cortez, se Renit, se a kapcsolatukat-azért, mert nem volt reális. A könyv maga a realitással foglalkozott, nem? Viszont az egész történet egy grimm-mese: egy szegény, megalázott lány és egy csodás, jóképű herceg = könyvmoly, unalmas, éltanuló Reni és az iskola sztárja, a jóképű Cortez. Hát nincs hasonlóság?
2014. febr. 19. 00:48
 22/27 anonim válasza:

én mind2őt kedvelem a történet alapján.

Cortez a menő srác, akibe mindenki szerelmes általában.

Arnold pedig okos és jóbarát aki segíteni szeretne Reninek.

Habár mint kiderült, mind2 fiú szerelmes Renibe, én sajnáltam hogy elment Arnold Párizsba, de Cortez sincs mindig Reni mellett mert sokszor elutazik a szüleihez.

Reni pedig csak Cortez iránt érez igazán szerelmet.

én ekkor haragudtam meg Renire, hiszen Arnold mindig mellette volt szinte akármi legyen, Cortez pedig egészen az 5.-6. részig észre sem vette Renit szinte, és amennyit sírt Cortez után, igazán otthagyhatta volna.

2015. dec. 20. 13:18
 23/27 anonim ***** válasza:

Cortez, mert tetszenek az ilyen típusú, lelkivilágú fiúk.

Ennek ellenére azt hiszem, nem Arnold használta ki Renit, hanem Arnold karakterét használta ki az írónő, és elég csúnyán. Az első 4 regényben Arnold volt az egyetlen (Virág a valóságban nem túl jó barát) barátja Reninek, akire számíthatott, akinél sírhatott, és bízhatott is benne. Miután Reni és Cortez összejöttek, Arnold karakterét el kellett távolítani, és ezt nagyon masszívan, hirtelen, és gonoszul (bocsi) sikerült csak. Olyan apró hibákért kapott hatalmas fejmosásokat Reniéktől, hogy az hihetetlen. Nem tudom utálni Arnoldot, pedig a 6. résztől az írónőnek egyértelműen az volt a szándéka, hogy Arnold ellenszenves legyen.

2016. aug. 1. 01:18
 24/27 pufoka8 ***** válasza:

Utolsóval egyet értek, Arnoldot el kellett távolítani. Útban volt, miatta nem valósulhatott meg a Cortez-Reni szál.

Én bírom Arnoldot, mert nem tökéletes. Jó angolos, jól sakkozik és olvas. És a legfontosabb Reni melett állt, ha kelett. De aztán ki kelett venni a képből, hogy Reni végre az osztálytársaival is többet foglalkozzon. És hogy összejöjjön Cortezzel.

Az írónő rontotta el Arnold karakterét, hogy mindenki szeresse meg Cortezt.

Én az elejétől nem bírtam Cortezt. Az IQ-ja állítólag 139-es és nagyon gyorsan tanul, például a portugált, akkor miért nem állt oda tanulni. Ha látta, hogy Reni az okos Arnoldot szereti miért nem állt oda ő is tanulni? Miért viselkedett flegmán a tanárokkal.

És ha szerette Renit, akkor miért játszott az érzéséseivel. Reni soha nem mert volna odaállni Cortez elé és kimondani Cortez szeretlek. De Cortez megtehette volna. Ő a férfi ő kelett volna kezdeményezzen.

Ha nem lett volna Reni levele akkor tényleg nem lettek volna együtt. És akkor megvalósulhatott volna a Reni-Ricsi vagy a Reni-Dave páros is

A kettőjük kapcsolata túl ireális. Nincs közös témájuk, nem hasonlít az ízlésük és csak a külsőjüket ismerték csak.

Cortez egy GaryStu, avagy a tökéletes pasi, akinek mindent meg kell bocsátani. Arnold pedig a valóságban is jól helyét megálló karakter, aki ember módjára hibázik.

2016. dec. 4. 14:07
 25/27 anonim válasza:
En sem Cortez sem Arnold párti nem vagyok. Kezdetektől fogva utáltam Cortezt és azt hogy (szinte) mindenki isteníti amikor semmi különös nincs benne. Menő és ennyi...nagy cucc. Bunkó volt Renivel úgy hogy állítólag szerette a lányt mégis megengedte ezt magának. Túl sablonos. Ilyen nincs a való életben.Tökéletes. Na persze. Megérdemelte volna hogy Reni kiszeret belőle. Arnold meg túl unalmas. Olvas, okos oszt cső. Valamint még Renit a legjobb barátját is kioktatta. Szóval...
2016. dec. 19. 19:30
 26/27 anonim ***** válasza:
Fiúként egy bizonyos ponttól kezdve egyiküket sem kedvelem. Arnold felvesz egy negatív viselkedésmintát Renivel szemben, Cortez-től pedig többet vártam... Cortez-ről olyan érzésem van, hogy csak megjátssza magát és nem igazi az egész. Persze azt nem tudnám, hogy mire volna jó. De számomra huszonévesen egyáltalán nem az jött át, amit Laura nyújtani akart. Illetve most már azóta 32 éves vagyok. :D
2021. márc. 18. 11:36
 27/27 anonim ***** válasza:
Cortez... Ő nekem az első pillanattól unszimpatikus. Kezdve attól, hogy az első könyvekben minden nap részletezve van az öltözéke, a bunkózása, az, hogy nem játszik tiszta lapokkal. Tegyük fel, hogy szereti Renit, de Arnold miatt nem lép. Ahelyett, hogy az iskola legmenőbb fiújaként szerelmet vallana neki, aztán ha elutasítaná, akkor bármelyik lányt megkaphatná (de mint tudjuk nem utasítaná el) Neeeeem, ahelyett értelmes ember módjára... Összejön Vikivel. Bumm, ja és bunkózik Renivel.
aug. 19. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!