Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok nekem jó könyveket...

Tudnátok nekem jó könyveket ajánlani?

Figyelt kérdés
Inkább azok írjanak akik a biológiával kapcsolatos szép irodalmi műveket szeretik. Lehet enyhe sci-fi beütésű is. Szeretem az igaz történeteket,történelmi könyveket is de legyen valami mondanivalója a könyvnek mindenképpen. A depresszív hangulatúakat is szintén szeretem, de más vallásokkal, kultúrákkal is foglalkozhat a könyv témája. Inkább reális témájúakat várnék.
2013. ápr. 3. 19:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Moldova György: Gázlámpák alatt

Nagyon sötét hangulatú novelláskötet, valóban élt emberek igaz történetei. Abszolút depresszív és teljesen reális. Leginkább úgy tudnám összefoglalni a lényegét, hogy jelentéktelen(nek tűnő) kisemberek mesélik el a tragédiáikat. Annyira lesújtó, hogy elsőre nekem is beletört a bicskám, pedig imádom Moldovát.

2013. ápr. 4. 13:39
 2/2 Márciuska ***** válasza:

- Ha biológia, akkor Joan Slonczewski (Ajtó az óceánba, Elízium lánya), viszont az ő írásai igen erősen sci-fik. Viszont szerintem megéri, mert nagyon elgondolkodtató is.

- John Shors: Taj Mahal. Nem teljesen igaz történet, de azon alapszik, a híres épület építőjéről és építtetőjéről szól, nagyon érdekes. Ezen kívül az indiai kultúra tükre is.

- Witi Ihimaera: A bálnalovas. Nagyon emberi, szép történet, Új Zélandról, egy kislány harcáról az elismerésért egy férfiközpontú társadalomban.

- Robert Merle: Állati elmék. Örök klasszikus, Amerika hidegháborús korszakában, hogyan használják ki a hadiiparban a delfineket és a velük foglalkozó tudósokat. Emberség kontra kihasználás. Félelmetes, elgondolkodtató.

- George Orwell: Állatfarm. Szintén klasszikus. Ki a különb, az állat vagy az ember? Az emberek állatok, vagy az állatok emberek? Lehangoló, és elgondolkodtató.

- Paul Sussman: A jeruzsálemi templom titka. Ez egy fordulatos krimi, de politikai beütéssel, nem is egy, de három kultúra összeütközéséről (arabok, palesztinok, zsidók), és az emberség erejéről.

- Christian Jacq: Ramszesz, a fény fia. Csak ezt az egyet olvastam, de egy ötrészes sorozat Ramszesz életéről és az egyiptomi kultúráról. Nagyon érzékletes.

- Rafael Ábalos: Grimpow. Középkori történet, nagyon életszerű a középkori hangulat. Enyhén misztikus, az élet értelmének és egy spirituális titoknak a kereséséről.

- Steve Berry: A harmadik titok. Valláskritikával fűszerezett krimi, a fatimai titokról, és a kereszténységről.

- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak. Enyhén sci-fi, elgondolkodtató történet a génmanipulációról, és az emberi személyiségről, az ember önazonosságáról.

- Christine Monson: India ébenje. Inkább szerelmi történet, de egyben kalandos is, érzékletesen mutatja be a gyarmati Indiát.

- Dékány András két sorozata, az egyik a Jadran nevű sóner kalandjairól (Matrózok, hajók, kapitányok, Kalózok, bálnák, tengerek, Csempészek, hősök, kikötők, Az elveszett sziget, Az Óceán Császára). Izgalmas tengerésztörténetek a huszadik század elejéről, magyar és horvát legénységgel. A másik sorozat Monsotory Balázs története (Kossuth Lajos tengerésze, A Fekete Herceg, Mexikói legények). Szintén tengerésztörténetek, csak kicsivel korábbról. Mindegyikben nagyon élethű a történelmi kor ugyanúgy mint a földrajzi helyszínek. Izgalmas, megható, emberi.

- Mark Twain: Koldus és királyfi. Nem hiszem, hogy sokat kell mondanom róla. A történelmi hangulat megvan, és a mondanivaló is, meg a félelmetesen lehangoló környezet is.

2013. ápr. 4. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!