Egyikhez sem fogható, humoros, a vége kicsit szomorú, de nagyon jó,
az egész tetszett, le sem bírtam tenni, amíg el nem olvastam. Imádom Bartimaeust, és azt, hogy olyan egoista, hogy olyan vicces, és hogy olyan érző. (érző: azt nem sokszor) Mindent összevetve nekem tetszett, jól kialakított történet, jó megfogalmazás, élethű, és letehetetlen. =)
2013. ápr. 1. 19:45
2/6 anonim válasza:
Egyetértek az első válaszolóval, nagyon jó könyv. Szerintem hasonlót eddig nem nagyon olvastam. Minden tetszett benne. Nem volt egy vidám, happy endes történet, talán emiatt emlékszem még rá mindig. (Hajlamos vagyok elfelejteni pár év alatt, hogy miről is szólt egy könyv, sőt, hogy egyáltalán olvastam.) Imádtam a szereplőket, főleg Bartimaeust, természetesen. Ha még nem olvastad, ajánlom. :)
2013. ápr. 1. 22:54
3/6 anonim válasza:
Sok mindent már nem igazán tudok hozzáfűzni. Nagyon jó könyv, én sem bírtam le tenni, sőt egész rossz volt, miután befejeztem, mert még olvastam volna tovább.
2013. ápr. 2. 09:55
4/6 anonim válasza:
Nekem nem igazán tetszett. Annak idején, amikor megjelent az első kötete, a Harry Potterhez hasonlítgatták. Mivel kedvelem a fantasyket, elkezdtem olvasni, de az első kötetet sem tudtam befejezni. Valahogy nem kötött le, nem tudott magával ragadni, unalmas volt, és nagyon erősen érződött rajta az, hogy a Harry Potter sikerét kívánta meglovagolni vele a szerzője.
2013. ápr. 2. 12:24
5/6 anonim válasza:
Én is ahhoz a táborhoz tartozom, akiknek NAGYON TETSZETT! :))
Összes hasonlata a Harry Potterrel, hogy ebben is varázslók vannak. Ennyi... nem más. Itt még a varázslók is teljesen mások, itt kvázi uralkodnak az emberek felett és démonok állnak a szolgálataikban.
Ennek a főhőse például elég undok (nem úgy mint Harry) nagyon tetszett benne, hogy a főszereplő nem az igazi jófiú. Sem Bartimaeus, sem Nathaniel nem kimondottan jó igazából, de nem is gonoszak, egyszerűen gondolnak magukra is.
És vicces. Bartimaeus szarkasztikus humora, beszólásai egyszerűen újraolvasóssá teszik a regényt. :) Én már kétszer olvastam az egész sorozatot és tervezem, hogy újra megteszem :P
Szerintem zseniális!!! Imádtam ennek a nagypofájú dzsinnek a szövegét, ahogy az egész történetet a maga szemszögéből kommentálja, ezt az idióta dumát nem lehet utánozni. Szó szerint könnyesre röhögtem magam. Amellett a sztori is nagyon sodró volt, egy percig sem unatkoztam. A befejezést kicsit sajnáltam, de még ez sem von le semmit a könyvek értékéből. Nekem kimondottan tetszett maga a világ is, ahogy fel volt építve. Szerintem még csak hasonlítani sem lehet a Harry Potterhez, de nem is érdemes, mert ez egészen más stílus. Igazából nem is tudom hasonlítani semmihez a könyvet, de nagyon jó. Bartimeus, a pökhendi, öntelt, de a lelke mélyén igenis érző dzsinn nagyon a szívemhez nőtt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!