Valaki ajánlana nekem olyan könyvet, ami a középkorban játszódik?
Steve Berry több könyve is a középkorról (is) szól (Nagy Károly, templomosok még bőven középkor, oké, hogy nem konkrétan ott játszódik, de azért szó van róla. A Druon sorozat és Follett könyvei után egynek jók :))
A Francia históriában igazad van, az a vallásháborúval kezdődik :)
Nem bántani akartalak, az általad felsorolt könyvek és az íróik a kedvenceim közé tartoznak, csak aranyos volt, hogy háromból kettő nem felet meg a kérdező kritériumainak.
Egyébként én is csak ajánlani tudom ezeket a könyveket, mindegyiket érdemes elolvasni.
Elsősorban én is Druon: Az elátkozott királyok-at javasolnám. (Ha nem olvastam végig vagy tízszer, akkor egyszer sem...)
Rendkívül olvasmányos Robert Merle Francia históriája is, de érdekes lenne előtte elolvasni Heinrich Mann: Egy király ifjúsága c. könyvét is. Az író Thomas Mann testvére, a könyv IV. Henrikről szól.
Ki tudsz keresni a neten néhány Szent Johannáról, az "orleánsi" szűzről szóló könyvet is, nagy irodalma van.
Walter Scotton kívül más íróktól is találsz Robin Hood, vagy Oroszlánszívű Richardról szóló regényeket.
Sienkiewicz: Quo Vadis-a a korai a kereszténység kezdetének regénye. Nem tudom, lehet-e már közápkorinak nevezni, de nagyon szép.
Itt van aztán Kodolányi: Juliánus barát-ja, vagy akár Gárdonyi Géza: Isten rabjai is...
Lehetne sorolni a végtelenségig, egyelőre nézz utána ezeknek. Lesznek köztük olyanok, amelyeket nem tudsz majd letenni, olyan jók!
Maurice Duron sorozat: 1. A vaskirály
2. A megfojtott királyné
3. Korona és méreg
4. Az ősi törvény
5. Franciaország nőstényfarkasa
6. Liliom és oroszlán
7. Az országvesztő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!