Valaki ajánlana nekem olyan könyvet, ami a középkorban játszódik?
Figyelt kérdés
Most végeztem A párizsi Notre-Dame-mal. Valami hasonlóra gondolok, vagy bármi másra, amelyen jól átjön a középkor hangulata.2013. márc. 28. 23:24
2/17 anonim válasza:
A legnagyobb lovag
Egy, a valóságban is élő lovagról szól a könyv, persze nem teljesen hitelesen. De szórakoztatott a könyv, szerettem, tudom ajánlani :)
5/17 anonim válasza:
Henryk Sienkiewicz - Kereszteslovagok
Sir Walter Scott -Ivanhoe
Sir Walter Scott - Quentin Durward
Ken Follett - Az idők végezetéig ( A katedrális folytatása)
6/17 anonim válasza:
Druon: Elátkozott királyok (Franciaország középkoráról szól)
Ha magyar is érdekel: Hegedűs Géza: Az írástudó
7/17 Márciuska válasza:
Rafael Ábalos: Grimpow - A láthatatlan út
Mark Twain: Koldus és királyfi
8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
2013. márc. 29. 12:59
9/17 anonim válasza:
Én is Druontól Az elátkozott királyok című sorozatot ajánlanám elsősorban, de jelent meg a témában sok jó könyv, pl. Bernard Cornwell, Steve Berry, Merle Francia Históriája, vagy az angol uralkodókról szóló könyvek (pl. VIII. Henrik című Castortól.)
10/17 anonim válasza:
Bár igaz, VIII. Henrik már nem a középkorban uralkodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!