Az SZJg 8 olvasása után kinek mi a véleménye Arnoldról?
Huh... Arnoldot én az első perctől fogva kedveltem. A humora, a stílusa, a beszolásai, az állandó késése, a Reni iránt való törődése és még sok egyéb ok miatt. Az ötödik kötetig nem volt vele semmi bajom, sőt egyre jobban megszerettem. A hatodik kötetben valahogy nem tudtam rá haragudni, megértettem az érzési miatt. Ráadásul másnap már bocsánatot is kért Renitől, és szerintem teljesen elfogahtatóan indolkolta meg a viselkedését. A hetedik és a nyolcadik kötetben továbbra is bírtam, csak egyszerűen nem értettem hogy miért kell ezt tenni a karakterével. Kezdjük ott hogy a viselkedése nem igazán tükrözte önmagát. Voltak "Arnoldos" megszólalásai, de szerintem a személyisége eléggé meg lett változtatva, és nem értem miért.
Aztán ott van a többi karakter véleménye Arnoldról. Pl.: úgy írányitja Renit ahogy neki jó (Ricsi), meg Arnold kevdenc témája saját maga (Cortez), meg Reni szerint Arnold igazságtalaul ítéli meg Cortezt stb. Miért? Nem emlékszem, hogy az első négy kötetben Arnold olyan sokat beszélt volna magáról... Ráaádsul ha Arnoldnak nincs joga hogy Cortezről véleményt nyilvánítson azzal a címszóval hogy nem ismeri, akkor Corteznek sem kellene Arnoldról véleményt alkotnia, mert nem hiszem hogy Cortez annyira ismerné Arnoldot. De persze ez Renit nem zavarja. Cortez, és a többiek nyugodtan leminősíthatik őt. Másrészt szerintem Cortez jobban befolyásolta Renit mint Arnold, és nem feltétlenül a jó írnányba. De Reni személyiségváltozása nem ide tartozik, szóval ezt hagyjuk :)
Másrészt Reni azért is kivolt rá akadva, hogy nem keresi. Mintha ő annyira törte volna magát, hogy beszélhessen vele. Igaz itt mindketten hibásak voltak.
Szóval sokan kivoltak akadva Arnoldra a viselkedése miatt. (Ami értehtő, nem volt egy angyal. És megértem, és elfogdom, hogy sokan nem kedvelik Arnoldot. Nem is szándékozom változtatni ezen. Az én életemet nem igazán zaklatja fel ha a Kis Pista nem kedveli őt. Ízlések és pofonok.) De nem tudom... Engem sokkal inkább ledöbbentett az, hogy amikor felhívta Arnold Renit és elkezdte mesélni neki hogy van egy lány aki tetszik neki (a nyolcadik kötetben), Reni fogta magát és kikísérte Cortezt, magára hagyva Arnoldot aki mint valami hülye magában beszélt. Persze ez vicces is lehetne, de valahogy nem értékelem az ilyen humort. Mivel Arnold is végighallgatta még annó Reni nyavajgásait Cortezről. Természetesen nem mindig, sőt általában nem. De ez akkor is baromi bunkó volt Renitől. Na mindegy.
Az egész lényege annyi lenne, hogy nekem Arnold egy nagyon szimpatikus szereplő az elejétől fogva a végéig. Csak egy kicsit sajnálom, hogy ez lett vele.
Nekem mindvégig ő volt a kedvenc fiú szereplőm, és nagyon sajnáltam, hogy elment Párizsba tanulni, így Cortez előtt szabad lehetett az út Reni felé. Azzal a váddal nem értek egyet, hogy kizárólag ő irányította Renit... Egy olyan befolyásolható karakterrel mint ő mást nem is lehet csinálni. :D Nekem ez volt a hiteltelenség csúcsa, amikor a 8. részben Cortez megkereste Arnoldot, hogy pátyolgassa Renit, amíg ő Párizsba nem ér, Arnold pedig szíves örömest ugrott. Nem hinném ugyanis, hogy Arnold akit keménynek ismertünk meg, csak úgy megbocsátja azt, hogy Reni évekig tojta le az érzéseit és az orra előtt nyáladzott Cortez után... Nem lehetett nem észrevenni a Reni iránti elfogultságát az első kötettől kezdve.
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!