Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Titeket megfogna egy ilyen...

Titeket megfogna egy ilyen Prológus?

Figyelt kérdés

Két lányról szól, lánytestvérekről, akiknek a szüleik meghalnak egy autóbusz-balesetben, így a két lány intézetbe kerül, ahol aztán szétválnak útjaik, ugyanis a kisebbik testvért örökbe fogadja egy idős hölgy, aki gyermeknevelésre adta a fejét, és ilyen árvaházba került gyerekeket fogad be. Viszont az idősebb testvért már nem viheti magával.

Egy keserves év után az ott maradt lányért jön egy pasas, és elviszi őt az intézetből. Aztán kiderül, hogy ugyanahhoz az öreg hölgyhöz viszi, ahová egy éve a húga került. Ott aztán még jobban keverednek a szálak, mivel a húg nem hajlandó elfogadni rég nem látott nővérét.

Az idősebb testvér az egyik éjjel meg akar szökni a hölgytől…

2013. márc. 18. 18:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Bocsi, de engem nem. Kicsit sablonos... Miért kell minden egyes történetben meghalni a szülőknek?
2013. márc. 18. 18:29
 2/7 A kérdező kommentje:

szerintem nem hal meg minden egyes történetben a szülő.

És itt az intézmény körül forog a fő szál, a szülők halála az életüket változtatja meg.

De ha te így gondolod, kedves első

2013. márc. 18. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Mi benne a sablonos??

Szerintem egyáltalán nem sablonos, viszont ez nem prológus csak a tartalom. Nekem végül is tetszik, bár kicsit laposnak tűnik a történet. De gondolom azért, mert most csak gyorsan összefoglaltad, viszont könyveben biztos több izgalom, bonyodalom lesz benne.:D

2013. márc. 18. 18:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy így gondolod. És, bevallom, igazad van. Ez afféle "tartalom" vagy valami hasonló. Mondjuk, ez még mindig nem az egész történet, összesürítve. A főbb dolgokat nem írtam bele. A "prológus" utolsó mondata után jön a "Tra-ta-ta-tam"
2013. márc. 18. 19:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez olyan történet,amit bárki ki tud találni.Ráadásul volt már nem egy hasonló(=sablonos). Példát mondjuk most nem tudnék,ez igaz :)

Igazából az értelmét nem látom.Nem látta egy éve,és nem hajlandó "elfogadni"?Ez akkora hülyeség,ráadásul látszik,hogy egy elég "erőltetett" csavar.

Szóval igazából nem fogott meg,ne haragudj :(

2013. márc. 19. 16:25
 6/7 Mirk ***** válasza:

" ilyen árvaházba került gyerekeket fogad be"

Nincsenek ilyen gyerekek. Csak gyerekek vannak. Ez egy berögzült beszédhiba, ami írásban is ugyanolyan csúnya.

Tehát: "...aki gyermeknevelésre adta a fejét és árvaházba került gyerekeket fogad be.

Gondolom akkor, nem ő az első akit befogadott, hiszen a mondatod, azt jelenti, az idős hölgynek szokása a gyermekbefogadás.

"Viszont az idősebb testvért már nem viheti magával"

Akkor miért kerül mégis hozzá egy év múlva?

"mivel a húg nem hajlandó elfogadni rég nem látott nővérét." Ez értelmetlen. Inkább egymás karjaiba vetik magukat. Ha meghalnak a szüleim és elszakítanak egy évre, egyetlen életben maradt családtagomtól (mivel ha élnének rokonaim nem kerültem volna intézetbe), a viszontlátás alkalmával bevágom a durcit, hogy már pedig én teljesen árva akarok maradni!

Egyébként, ahogy előttem írták, ez nem prológus. Akkor lesz az, ha megírod, ez csak tartalom.

2013. márc. 20. 23:46
 7/7 A kérdező kommentje:

A nőnek szokása befogadni a gyerekeket. Viszont x számnál többet nem vállal.

Elviszi a kisebb lányt, aztán egy év múlva visszajön a nagyobbért is, mert az egyik nevelt gyermeke már nagykorú lett, elment onnan, így a hölgy őt is befogadja.

Viszont az idősebb lány nem viselkedik illedelmesen a hölgynél, csúfolkodik, néha elszökik tőle, de visszamegy hozzá egy-fél nap múlva. Ezzel azt akarja elérni, hogy vigyék el őt a hölgytől, a testvérével együtt. Aki már elfogadta, hogy ott kell élnie, neki ez jó is, és nem akar elmenni.

A neveletlenné vált testvér megzsarolja a húgát...még jobban elszakítva őt magától... stb, stb

2013. márc. 21. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!