Olvasta valaki Jane Austen: Büszkeség és balítélet c. könyvét?
Mi a véleményetek róla? Tetszett? Érdemes elolvasni?
Szeretnék belekezdeni,de kíváncsi vagyok egy-két véleményre előtte. :) Köszi a válaszokat!
Én kicsit le leszek hurrogva, de nem sikerült mi olyan jó abban a könyvben. Persze szép szerelmi kapcsolat, és Mr Darcy is vonzó a személyiségét tekintve, de ennyi. Számomra unalmas vlt. Egy régi könyvtári könyvet olvastam, ahol valaki bejelölte azokat a bekezdéseket, amik lényegesek a történet szempontjából, a többit kihagytam. Ezúton is köszönöm neki ! :)
Szerintem nagyon unalmas volt, ritkán kaptam fel a fejem, hogy "hm, ez de érdekes rész", pedig szoktam szépirodalmat olvasni.
Szerintem is nagyon jó könyv.
Azoknak, akik nem szeretik: tényleg nem egy olyan irodalmi alkotás, mint sok kortársa, vagy későbbi regénye. Csak azt kell figyelembe venni, hogy egy olyan korban írta egy nő, amikor ez egyáltalán nem volt elfogadott: ő nem tanulhatott egyetemen, nem olvashatott el bármilyen könyvet, nem tartották egyenrangúnak a férfiakkal. Ráadásul Austen szűzen halt meg, sosem ment férjhez, nem ismerte a valódi kapcsolatokat, csak azokat amikről olvasott. Ezeket figyelembe véve pedig óriási dolog hogy egy ilyen színvonalú könyvet alkotott. Egy ilyen tehetséges nő ha 100 évvel később születik, már akkor a világ egyik legjobb írója lehetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!