Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti mennyi idő alatt olvastok...

Ti mennyi idő alatt olvastok ki egy könyvet?

Figyelt kérdés

2013. febr. 18. 19:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sajnos hamar elfárad a szemem és ezáltal elálmosodom.Ez régebben nem így volt,de akkor is csak 80 - 100 oldal volt a napi "adagom" időmtől függően.Mostanság esténként szoktam csak olvasni és 20 - 25 oldal után már fáj a szemem, bármennyire is jó az a könyv...

(Tudom! Menjek szemészetre...)

2013. febr. 19. 18:06
 12/17 anonim ***** válasza:

Jó/könnyen olvasható regény: 1-2 nap

Kevésbé érdekes/nehezebb olvasmány: 1-2 hét

2013. febr. 19. 19:51
 13/17 Mirk ***** válasza:
100%

Több tényező függvénye az olvasási sebesség.Leköti a figyelmet? Egyszerű a nyelvezete? Izgalmas?

Úgy gondolom, hogy kivétel nélkül minden ember, aki szeret olvasni és gyakran olvas, szert tesz egy bizonyos olvasási sebességre, illetve nem is sebességnek hívnám ezt, hanem technikának. Foglalkoztam a témával egy kicsit és megfigyeltem önmagamon, hogy már egyáltalán nem úgy olvasok, ahogy azt az ember megtanulja az iskolában, azaz betű betűt követ, majd a sok betűből összeáll a szó. A gyors olvasók technikája, hogy ránéznek az adott szövegrészre, és a szavakat nem olvassák, hanem "felismerik" formáról, alakról, megjelenésről. Próbáljátok ki bátran, nem olvassátok el betűnként a szavakat, egyszerűen csak ránéztek, és tudjátok, hogy mi az.

Ráadásul nem szavanként alkalmazzuk ezt a technikát, hanem 3-4 szót egyszerre "fogunk fel", nagy közökkel ugrálva a mondatokban. A szemünk nem folyamatos mozgással követi a sort, ugrál, egyik mondatrészről a másikra.

A kérdést megválaszolni nem tudom pontosan, mivel csak éjszaka olvasok néhány órát, így az "egy nap, két nap" mértékegységeknek nincs értelmük. Talán száz oldal egy óra alatt?

Gyanítom, hogy a sokat olvasó emberek olvasási sebessége között nincs igazán jelentős különbség.

2013. febr. 19. 21:11
 14/17 anonim ***** válasza:
Utolsó, ebben tökéletesen igazad van, nekem sem tűnik fel abban az ismert szövegben elsőnek, hogy pár betű fel van cserélve, a lényeg, hogy az első és utolsó betű a helyén legyen, a többi meg nagyjából, és nem nagyon tűnik fel olvasás közben, hogy betűcserék, esetleg kihagyások történtek.
2013. febr. 19. 21:23
 15/17 anonim válasza:
Ha a könyv nagyon jó, akkor én akár 1 nap alatt is kiolvasom:DDD Imádom a könyveket amúgy:D
2013. márc. 18. 19:10
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én úgy vagyok vele,hogyha jó a könyv 400-500 oldal 1-2 hét.

jó a könyv és rövid pár nap alatt

ha 400-500 oldal és kötelezö olvasmány:nagyon lassan haladok vele.

természetesen ez időmtől,kedvemtől,könyvtől függ. :)

2013. márc. 23. 17:53
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha egésznap olvasok (alvást nem számítva) 200 oldalt tudok elolvasni 1 nap alatt (ha jó a könyv). Viszont erre nagyon sok dolog miatt kicsi az esély. (suli, bármikor megzavarhatnak, evés)

Viszont ha valami borzalmas könyvvel van dolgom, például Egri csillagok, akkor 1 óra alatt nagy nehezen elolvasok 20 oldalt, és többet már nem bírok aznap, talán még jó könyvből sem.

2017. ápr. 4. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!