Az Elveszett mesék könyvének mennyi/milyen köze van A szilmarilokhoz?
Kb. 10 éve olvastam mindkettőt, és egyik sem tetszett. Nekem már A szilmarilok is túl ömlengős és dagályos, de azért elolvastam, mert fűtött a Tolkien világa iránti lelkesedés, amely A Gyűrűk Ura hatására úrrá lett rajtam.
Bár A szilmarilok elég alaposan lelohasztotta ezt a lelkesedést, azért nekivágtam az Elveszett mesék könyvének. Na, az aztán betette a kaput. Se füle-se farka az egésznek, az ömlengés röhejes méreteket öltött.
Ha jól emlékszem, az Elveszett mesék könyve voltaképpen egy antológia Tolkien különféle, Középfölde-témájú, rövidebb írásaiból, amelyek lazán kapcsolódnak egymáshoz. De gyakorlatilag egy baromság, Tolkien bácsi igencsak el lehetett szállva, amikor mindazt papírra vetette.
A Gyűrűk Ura remekmű, A babó jó könyv, de A szilmarilok és az Elveszett mesék baromság. Egy jó író is írhat baromságot, na.
A szilmarilok kb "Középfölde történelemkönyve".
Az Elveszett mesék könyve bedig Tolkien egyéb, Középföldével kapcsolatos történeteinek gyűjteménye, amit a fia (vagy a felesége) állított össze már Tolkien halála után a megmaradt jegyzetekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!