Szoktatok regényt írni? Milyen témában?
18 éves lány vagyok
sokat próbálkozom regényírással, de valahogy sosem jutok a végére
tanácsok?
írhattok privátba is
benne vagyok közös regényírásban is
első számú szabály: soha ne hagyd abba.
második számú szabály: mindig kérd ki valakinek a véleményét (mindegy, hogy kitől)
és ha nem megy valami, egy kicsit pihenj meg, hogy újult erővel vághass neki az írásnak. Sok "írópalánta" akkor vérzik el, mikor nem haladnak valamivel, miközben csak az van, hogy elfáradtak. Szóval: ha nem megy, akkor olvass, leginkább olyan íróktól, akik a múltszázadban éltek, mivel ezek a mai regények nem mutatnak semmit az embereknek. (bocs az Off-ért)
legyen meg az alaptörténet, aztán írj vázlatot.
én személy szerint alapsztori- majd részletes vázlatot csinálok. pl úgy mint egy sorozatban. leírom nagyjából mi történik majd 1-1 részben. aztán dolgozom ki.
én többféle témát kipróbáltam novellák írásával,nekem leginkább a boszorkányos, szerelmes,erotikus, démonos vonal vált be igazán. ez áll hozzám a legközelebb.
1 kisregényem már kész az említett elemekkel, a jelenlegin dolgozom ami Vámpíros-démonos szerelmes, , és tervben van még 2 kisregény, az egyik szintén horror, a másik inkább drámai vonalú lesz.
igazából az én sztorijaim olyanok mint a szappanoperák, csak természetfelettivel van fűszerezve:)
ja és amint már írták, valakivel olvastasd el! kérj véleményt. ha van barátod akkor vele, ha nem mással. a lényeg hogy lássa valaki.
az enyémeket a férjem szokta elolvasni. nekem a csata/harcjelenetekkel van problémám az írásnál. plusz néha nem tetszenek neki a nevek amiket kitalálok:)
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!