Az tényleg ciki, hogy egy magyar nyelvű,300 oldalas szépirodalmi regényt 10 nap alatt olvasok el?
Egyik ismerősömmel beszélgettünk olvasási szokásokról, és akkor jött ez elő. A véleményéből nekem az jött le, hogy szerinte ez lassú ütem, mert felnőttként a napi 30 oldal egyenlő a nullával.
Én meg éppen azon vagyok, hogy a napi 30 oldal meglegyen. Több lehet, de minden nap az a minimum.

:D Én még ennyit sem olvasok, ha valami nem köt le.
Szerintem nem az.

Hát, szerintem egyáltalán nem ciki, mert a könyvolvasás nem IS LEHET az. Hát, mondjuk nagyon lassú, de cikinek nem nevezném.
"azon vagyok hogy meglegyen" -Akkor olyan rossz könyvet olvasol? Mert én a legizgalmasabb rész közepében nem tudnám letenni. Én hétvégén,mikor semmi dolgon nincsen, kb. 5-600 oldalt szoktam olvasni.
13/L
Köszi az eddigi válaszokat!
Ne ragadj ki részleteket abból, amit írtam.
Ez az eredeti:
"Én meg éppen azon vagyok, hogy a napi 30 oldal meglegyen. Több lehet, de minden nap az a MINIMUM."
Ez azt jelenti, hogy ha olyan résznél járok, akkor lehet, hogy 60 oldalt is elolvasok, stb.
Ugyanakkor a munka, tanulás, házimunka mellett nem tudok naponta többszáz oldalt olvasni.

Munka, tanulás mellettén sem tudok, mert nincs időm többet. Nyáron, amikor semmi dolgom nem volt, az Elfújta aszelet 3 nap alatt elolvastam, pedig 1200 oldalas. Most, hogy kevés időm van, van, hogy egy 300 oldalas regény felett dekkolok 1 hetet. Vagy többet...
Na, summa summarum- akkor sem ciki 30, ha van időd olvasni.

Szerintem egyáltalán nem ciki, ha dolgozol/tanulsz mellette.
Nekem is néha jó,ha 20 oldalt eltudok olvasni lefekvés előtt, nem hogy egy könyvet! Pozitívum, hogy legalább olvasol. Én pl. a vonaton/buszon annyi felnőttet/fiatalt látok, akik bambulnak ki a fejükből vagy a telefonjukat buzerálják, hogy az nem igaz!Pedig egy 40 perces buszutat(pláne ha van ülőhely) a legjobban úgy lehet kihasználni,ha olvas/tanul az illető.Én szóbeli 60%-át utazás alatt tanulom meg.

Nincs baj vele. Olyan tempóban olvasod, ahogy tetszik és jólesik.
Én például eltudnám egy nap alatt olvasni a könyveim, amiket mostanában olvasok, de nem tudom olyan gyorsan venni az újakat, így próbálom minél tovább húzni és keveset olvasni egy-egy nap... bár van, mikor nem bírom ki és a napi 2 fejezet helyett megvan a 6 is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!