Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy tetszik a történetem?

Hogy tetszik a történetem?

Figyelt kérdés

Az egyik történetem részlete lenne:

Fel sem lehet fogni. Több millió halott! És mind egy maroknyi kapzsi ember miatt halt meg...

Az emberi sikolyok elhalkultak és hatalmas füstfelhő szállt Auschwitz-ra. Az egész tábor üres volt, a katonák vacsorázni mentek, az újabb vagonok érkezése előtt.

Egy tizenéves gyerek mászott ki meztelenül, koszosan a szögesdrót kapu alatt. Egy lány volt az, nem tűnt sem zsidónak, sem cigánynak, nagyon le volt fogyva és reszketett a félelemtől.

Egy katona épp éjjeli őrjáratot teljesített, amikor meglátott valamit a szögesdrótnál mocorogni, azonnal odasietett.

A lány nem vette észre, olyan gyenge volt, hogy fel sem tudott tápászkodni, az SS-es odaszólt neki németül.

-Du! Wie heißt du?

A lány nem szólt, de a félelemtől dermedten bámulta tisztet.

A férfi körbenézett, nem látott a közelben senkit. Majd megszólalt magyarul.

-Ej ezek a németek, pfúj de utálom őket, nem értem miért kell halomra ölni ezeket az embereket.

A lány felismerte magyar szavakat.

-É..én.

-Nocsak hát te magyar vagy?

-Igen. -szólt még mindig reszketve.

-No gyere csak majd én segítek! -azzal ráterítette a kabátját és felsegítette.

A katonák kis barakkokban éltek, amik ilyenkor üresen kongtak. A tiszt felsietett a lánnyal a szobájába, ami csak az övé volt és enni, inni adott neki. A lány úgy falatozott, mint aki hetek óta nem evett, de ki tudja talán így is volt.

-Hát aztán mi a neved te lány?

-Kata.

-Hm Kata. Hány esztendős vagy?

-15 éves, azt hiszem.

-Van egy fiam, ő csak három évvel idősebb mint te.

A lány zavarba jött, és bátortalanul annyit mondott.:

-Köszönöm!

...

2013. jan. 30. 18:39
1 2
 11/11 szeretemavizet ***** válasza:

egyetértek a többi hozzászólóval,sajnos bőven van hibád. de én nem tudok túl sokat erről a témáról,és az első gondolatom az volt,hogy vajon mi történt később. szóval szerintem a történet nagyon jól indul,izgalmas,nem klisé,úgyhogy ha foglalkozol vele,átírod,megint átírod,aztán megint,akkor nagyonnagyon jó lesz.

amúgy hány éves vagy?

2013. márc. 30. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!