Hogy tetszik a történetem?
Lehulltak az első hópelyhek. A megfáradt haderő némán kezdte meg mindennapos menetét fel a kopár dombra, ahol merev, fagyos sátraik várták az érkezőket. A sötét utat jobbra-balra dőlő fáklyák és a telihold fénye világította meg. Mire az elsők felértek, a tájat vékony hóréteg fedte, a sebesülteket szaporán vitték a gyógyítókhoz, lábnyomaik fekete, sáros mélyedéseket hagytak a fehér takarón.
Bordoel egyenes, magabiztos testtartással próbálta palástolni mélyen ülő gondterheltségét miközben a felfelé igyekezők gyötört társaságát nézte. A hordágyakon letakart testek végtagjai élettelenül himbálództak a levegőben, piros foltokat festve maguk után. A férfi ősz haján, fekete köpenyén és páncélingén megpihentek a hópelyhek, amint ott állt a gondolataiba merülve. Fásultságából egy hang zökkentette ki, ami a mögötte álló sátorból érkezett.
- Jöjjön vissza uram, kihűl a forralt bor!
Cseresznyefapálcáján - melynek színe illett élénk barnás szeméhez - megmarkolta a sárkányfejet ábrázoló fogantyút és bedöcögött a fűszeres italtól illatozó helységbe. Az aromák megtöltötték orrát és máris melegség töltötte el a testét. Fejet hajtott két társa előtt, lesöpörte válláról a havat és lehuppant a neki előkészített színes tollpárnákra. Miközben köpenyét csatolta le, az eddig a sarokban megbújt szolgálóleány telitöltötte kupáját. Az ülők között térképek, tekercsek és egyéb pergamenek hevertek, mellettük, egy kis ketrecben egy totyogó fehér galamb.
- Tehát… - kezdeményezte a beszélgetést Hexon – Nem szeretnék kertelni. Egyre több a sérültünk, ezzel párhuzamosan a harcosaink száma is fogyatkozik és kezdünk a készleteink végére járni. Solim ígért egy hajó élelmiszert és embert, de így se lesz esélyünk a többszörös túlerővel szemben. Az ellenséghez rendszeresen érkezik az utánpótlás Háromváros kikötőibe, ezzel nem tudjuk tartani a lépést. Úgy gondolom, tartalékolni kéne erőinket és visszavonulni az Ezüstvárosok egyikébe. – Hexon társai lesütött szemeit fürkészte. – Azért hívtalak össze most titeket, hogy beleegyezéseteket kérjem egy galamb elküldésére a királynak, hogy értékeljük szerény segítségét, de ő sem gondolhatja komolyan, hogy párszáz emberrel sikerülhet visszaszerezni az otthonunkat.
Bordoel felpillantott Vyxre, aki kezében a borral a földet pásztázta, majd Hexonra aki kérdően tekintgetett a két férfira. Hirtelen egyikük sem tudott szóhoz jutni, de mindannyian egyetértettek az ötlettel. A madár is abbahagyta a tipegést és ferde fejjel meredt a csendben ülőkre, mintha megérezné a rá váró feladatot.
Vyx megszorította a kupát, amiben a lé újra gőzölögni kezdett.
| Ez a könyv prológusa, ez a könyv cselekményét megelőző eseményeket mutatja be! Nem ez az egész, ez a prológus egyharmada |
Szívesen fogadok akármilyen építő kritikát, tovább olvasnátok-e felkeltette az érdeklődést, jó-e a stílus stb. :)
nekem nagyon tetszett, szépen fogalmazol, örülnék, ha az egészet elküldenéd privibe...
és szerintem érdemes javítanod az írásodon, mert én hiába nem vettem rajta észre hibát, lehet, hogy mások találnak :d
Ez egy pozitív vélemény volt
Meglepően jó. Esküszöm, hogy ide, a GYK-ra felrakott történetek közül a tiéd az egyetlen, ahol sem helyesírási, sem nyelvtani, sem stilisztikai hibát nem találtam.
Jók a leírásaid, jól meg tudod teremteni a jelenetek hangulatát, tetszik, hogy belecsaptál a közepébe, felkeltetted az olvasó érdeklődését, azzal, hogy egy mozgalmas prológussal kezdted.
Személy szerint nem vagyok oda az ilyen fantasy/Trónok harca típusú történetekért, de a szép és igényes munkát elismerem és nagyra becsülöm.
Szerintem folytasd.
Oké, a sok dicsérő szó mellé egy oltárira szubjektív és sietősen (szóval talán egy kicsit értelmetlenül) megfogalmazott olvasói vélemény :)
Az első, ami nagyon hiányzott, hogy a végtagok piros foltokat festettek maguk után... gondolom, a hóban... azt nem lehetne odaírni? A "látvány" kedvéért, amit addig olyan szépen visszaadtál. A leíró részt az elején imádtam, sőt, a végéig, nagyon-nagyon profi :)
Az "egyenes, magabiztos testtartással" szerintem nem bedöcög a sátorba (ez fájt), hanem inkább lépdel, vonul, vagy nem tudom, és ugyanúgy egy idős ember nem lehuppan a párnára, hanem inkább letelepszik, elhelyezkedik. Szerintem ezek inkább illenek az általad leírt karakterhez.
"Egyre több a sérültünk, ezzel párhuzamosan a harcosaink száma is fogyatkozik" Ezt most komolyan így akarod írni? Mintha hülyék ülnének ott és a szájukba kellene rágni, hogy a kettő egyébként együtt jár. Ez is egy gyomros volt.
Mivel pásztázta Bordoel a földet? (nekem innen hiányzik valami)
Első olvasatra ezek szemet szúrtak.
Egyébként tényleg klassz írás, bár én látok helyesírási hibákat is.
És most lehet szidni :)
Nekem is nagyon tetszik :D
Mi a könyv címe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!