Mit gondoltok a blogomról? Milyen?
tyűha! Erre csak annyit tudnék mondani, hogy olvass!
Olyan gubancok vannak... szóhasználat, szószerkezetek, helyesírás... ne haragudj, de kizárt, hogy én ezen átrágjam magam :(
De szemmel láthatóan olvasód már akadt, szóval nincs jelentősége a véleményemnek :)
Nem akarlak megbántani, nyilván nagyon fiatal vagy még, de rengeteg a hiba az irományodban, ráadásul az összkép sem stimmel.
E/1-ben kezdted írni a történetet majd minden előzetes jel nélkül E/3-ba váltottál. Sok nem létező szókapcsolatot használsz és bár nincs rá konkrét szabály, de egy "fejezetnek" nagyon kevés 7-8 mondat. Látszik, hogy nem olvasol sokat, mert az írásmódodból ítélve kicsi a szókincsed, még egy ilyen rövid fejezetben is 5-6szor előfordul ugyanaz a szó, ami nagyon zavaró tud lenni.
Talán megsértelek azzal, amit most fogok mondani, de kertelés nélkül meg kell tennem:
Nem sok tehetséget mutatsz az íráshoz.
A stilistzika valami kataszrófa, és a "fejezeteknek" hívott egy tucat mondatod zavaros, hiányos. Ha kezdő vagy, ha nem, ez BOTRÁNYOS munka!
Nem olvastam végig, csak átfutottam, de ez:
"Kihalt a ház vidámsága is."
Ezt nem tudom értelmezni, borzasztóan sajnálom...
Bocsi, hogy ezt mondom, de tényleg sok benne hiba. Például a fejezet elején E/1, majd utána E/3 -ban írtad. (Ez engem rémesen zavart. A részek ráadásul nyúlfarknyiak, kb. 4szer ennyit kéne írni egy normális fejezethez. Ne mondd el már a befejezésben, hogy mi lesz a végeén, mert akkor igen kevés érdeklődés fog mutatkozni a közönség irányából. És a párbeszédekben gondolatjelet használj, ne hullámvonalat!
A design is csak egy alap sablon, változtasd meg egyénire!
Szeretnék felsorakoztatni néhány típushibát. Ahogy az előttem szólók is írták, E/1-ből E/3-ba válassz, amiből ki lehet következtetni, hogy nem átgondolt sztorit írsz, csak ami eszedbe jut. Így nem lesz belőle semmi. Helyesírási, fogalmazási hibáktól hemzseg az egész:
"-Igen jól vagyok...DE MOST HAGYJATOK BÉKÉN!!!"
Caps Lockkal, három- négy felkiáltójellel nem írunk. Ez butaság, látsz ilyet egy könyvben? A szereplő érzéseit nem a mondanivalója kinézetén keresztül fejezzük ki.
"-Oké.. De itt nem éjszakázhatsz." Most attól eltekintve, hogy ide csak két pontot írtál, rengetegszer használod a három pontot. Ami amatőr hiba. Erről nem tudok bővebb véleményt kifejteni. Rögtön szemet szúr, és zavaró.
"Kérlek szépen, gyere vissza velünk. Itt este vadállatok is járnak, és mindenféle csúszómászó van a földön és a fán.-sorolta Alex"
Az első mondat után felkiáltójel való, és nem pont. Ez nem felsorolás, konkrétan két dolgot említettél. És te jó ég! "(..)fán.-sorolta Alex"
fán - sorolta Alex.
Azért ezt nem tudni kéne, ha egyszer történetet írsz!
"Jól vagy Alina?-kérdezte kétségbeesetten Alex
-Igen jól vagyok...DE MOST HAGYJATOK BÉKÉN!!!
-Nem. Gyere velünk haza!
-Nem megyek MENJETEK MÁR INNEN!-mondta dühösen Alina"
Szóismétlés. Tudjuk, hogy Alina mondta. Megjegyzem helytelenül.
Még az első fejezetben ez állt:
"(..)Szerencsére, vagyis hát nem is szerencsére, kb. 1-2 évesen vesztettem el a szüleimet, és(...)"
kb... Nem mondok semmit. De ennek semmi értelme! Mért mondaná, hogy szerencsére? Ebből a mondatból sehogy se jönne ki értelmesen a szerencsére.
"Hidd el!-próbálta vigasztalni Alex"
A végére kell egy pont. Amúgy nem vigasztalja, hanem inkább győzködi. Ezek is hibák.
" (...)útközben láttunk 5 egyént is az osztályodból hogy cigizik. "
Egyént. Ki beszél így a való életben? Tiniként?
Csapnivaló munka. Egyébként az egész blog tartalma nem alkotna egy fejezetet, nagyon-nagyon rövid. Ezzel nem bántani akarlak, de ezt gondolom róla.
Ui.: "ha valami ötleted van a folytatáshoz, akkor leírhatod, ha tetszik fel is használom hozzá :)"
Szóval fogalmad sincs, hogy hosszútávon miről fog szólni ez a "történet". Hát, szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!