Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Agatha Christie rajongók!...

Agatha Christie rajongók! Poirot melyik évben hal meg?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy 1884-ben született, de azt nem, hogy pontosan melyik évben halt meg. Aki meg tudná mondani, annak megköszönném.
2013. jan. 10. 18:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Mire nem képes a Google és a wikipedia...

[link]

2013. jan. 10. 18:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, én is erre gondoltam, csak azért csodálkozom, hogy akkor Poirot miért mondja azt Hastingsnek, hogy még mindig olyan jóképûen néz ki, holott a kapitány is van már van vagy 90 éves (mert nagyjából egyidôsek), és miért ajánlja a detektív azt, hogy a halála után házasodjon meg, mert ô még bôven élhet azzal a lánnyal, akit ajánlott neki?
2013. jan. 10. 18:55
 3/6 jamesandjames ***** válasza:
Hastings nem egy idős Poirot-val:)Nem vagyok biztos benne, de legalább 10-20 évvel szerintem fiatalabb Poirot-nál.
2013. jan. 11. 21:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, csak Poirot 1884-ben született, Hastings születését pedig onnan tudjuk meg, hogy A titokzatos Stylesi eset című regény 1916-ban játszódik, ahol Hastings megemlíti, hogy a barátja 45 éves, ő pedig jó 15 évvel fiatalabb nála, vagyis:

1916-45+15=1886. Ezért gondolom, hogy nagyából hasonlú korúak.

2013. jan. 11. 22:10
 5/6 vaslady válasza:
Pontosan nem tudom, csak annyit, hogy a Függöny című műben hal meg, amikor már eléggé öreg, kb. 80 éves
2013. jan. 14. 19:17
 6/6 anonim ***** válasza:
1880 ban születik, 1914 ben lepattan belgiumból londonba költözik (Florin Court) és 1950 körül hal meg, Hastings (kapitány/hadnagy) cirka 10 évvel fiatalabb. A halála egyértelműen nem 1975 hiszen az utolsó rész, a függöny akasztással kezdődik amit 1955 körül töröltek el, szóval akkor már nem volt halál büntetés. Kb 70 évesen hal meg saját keze által
2020. dec. 28. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!