16\L. Milyen könyveket ajánlotok?
olyat tudok ajánlani, ami szerintem nem életkorfüggő. mármint, olyat, amit kb. 16-17 évesen olvastam és most később, 20 évesen is újraolvasom, mert így megint más szemszögből nézem. de annak idején is élvezhető volt, akkor is szerettem.
nem kifejezetten (sőt, egyáltalán nem) "tinilányregények", azzal sajnos nem tudok szolgálni.
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Henri Charrière: Pillangó
Oscar Wilde: A boldog herceg és más mesék (tehát Oscar Wilde rövid történetei, novellái. ez egy válogatáskötet.)
Yann Martel: Pi élete
George Orwell: 1984 (és/vagy az Állatfarm)
Italo Calvino: A fáramászó báró (A famászó báró; Il barone rampanta az eredeti címe)
Britt G. Hallqvist – Ingrid Sjöstrand – Siv Widerberg: Ami a szívedet nyomja
Alessandro Baricco: Selyem
húgom, aki annyi idős, mint te - éppen Agatha Christie regényeket olvas.
Én is csak azt tudom írni, amit én olvastam ennyi idősen. Akkoriban fedeztem fel a high fantasy műfaját, és olvastam minden Forgotten Realms meg Dragon Lance regényt, amihez hozzájutottam. Természetesen akkor olvastam először A Gyűrűk Urát is.
Ha pedig másfajta műfajta szottyant kedvem, akkor Fekete Istvántól olvastam vagy Gerald Durreltől.
Gerald Durrell: Állatkert a poggyászomban
Gerlad Durrell: A bafuti kopók
Fekete István: Búcsú
Fekete István: Ci-Nyi
Margaret Weis-Tracy Hickman: Őszi alkony sárkányai
R. A. Salvatore: Shilmista árnyai
Elaine Cunningham: Árnyelf
Valamint ott voltak a régi pöttyös meg csíkos könyvek, ami ugyan mostanában már nagyon szokatlan, hiszen többségében olyan világot mutat be, ami már nincs, de nekem pont ezért tetszettek ezek a(z) (nem mindig) úttörőkről szóló ifjúsági regények.
Thury Zsuzsa: Angéla
Fekete Gyula: Kincskereső Pipitér
Fehér Klára: Mi szemüvegesek
Nagy Katalin: Intőkönyvem története
És akkor olvastam az első olyan Jókai könyvet is, ami tetszett. (Főleg, mert nem volt kötelező, hanem magamtól választottam.)
Jókai Mór: A sárga rózsa
J.D. Salinger - Zabhegyező
F.Scott Fitzgerald, Hemingway könyvei, Oscar Wilde-tól én a Dorian Gray-t jobban szerettem
Én is 16 vagyok és nekem nagyon tetszett:
Claire Loup: Amikor életemben először
Jenifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Leiner Laura: A Szen Johanna Gimi (sorozat, eddig 6 rész jelent meg de 9 részes)
Clarke Cat: Entangled
Janmie Mcguire: Gyönyörű sorscsapás
Ezeket mostanában olvastam és nagyon tetszettek.Ezeken kívül van még néhány fantatis könyv amiket szintén imádtam.
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt; Crescendo; Silence
Maggie Stiefvater: Shiver; Linger; Forever
Nalini Singh: Angyali vadász sorozat
Murakami Haruki: A határtól délre, a naptól nyugatra
Kerstin Gier: Rubinvörös
Robert Merle: Üvegfal mögött
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!