Olvasnátok olyan fantasy-t amiben a szereplőknek magyar neve van?
Én szeretem a sárkányos,fantasy könyveket! :)
De én nem tudnám magyar nevekkel komolyan venni!
Például most gondolj bele:
Szekeres János a törpék királya odahajolt Júliához a jósnőhöz,aki látomásaiban megpillantotta Erdész Mária grófnőt,amint éppen Vasváry Ilonával eszelték ki Erdőháza ellen a tervet.
Tuti röhögnék az egészen! xD
Én inkább saját neveket használnék,úgy a legjobb egy fantasy könyv! :D
Szerintem lehet! Magyar fantazi miért kizárt. Ne csak Gyűrűk urából induljon ki mindenki. Persze nem a legygakoribb neveket használnám, hanem ritkább keresztneveket és családneveket.
Selymes Andor, Hamlin Imola...
Szia! :)
Nem tudom az én véleményemre kíváncsi vagy-e még,elég régi a kérdés,de engem lázba hozott,mert jelenleg én is írok egy fantasy könyvet.:)
Én például teljesen magamtól találtam ki család- és keresztneveket is.Egyáltalán nem nehéz,de kezdésnek próbáld úgy,hogy egy adott névnek kicseréled néhány betűjét, legyen mondjuk az Imola, ha már az egyik előttem szóló említette. Imola->Omola->Omela->Omely/Omeli->Omelis(én általában sz-nek ejtem mikor s-t írok név és szó végén)
Női névből csináltunk egy férfi nevet.Nekem legalábbis az Omelis olyan férfiasan hangzik.:) Dehogy másik példa is legyen,most férfiből nőit:
Tamás->Tamis (itt is sz az s.)
A sárkányok nem rossz ötlet,de szerintem úgy még jobb lenne,ha plusz,kisebb melléksztorit kapcsolnál a sárkány mellé.Ennek nem kell benne lennie a könyvben feltétlenül,csak érintőlegesen lehetne egy két pontjára utalást tenni.Különleges lehetne például a kinézete,mondjuk felemás szem,vagy itt-ott sebek,de ez rád van bízva,hogy te hogyan képzelted el.:) Lényeg,hogy legyen egyénisége és különlegessége mindennek,mert egy fatasy attól jó.Ja és persze mindezt úgy add elő,mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne,hogy az ember elkezdjen kételkedni:Vajon nem létezik tényleg ez a világ?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!