Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Olvasnátok olyan fantasy-t...

Olvasnátok olyan fantasy-t amiben a szereplőknek magyar neve van?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert talán úgy az embereknek szimpatikusabb lenne, de lehet, hogy fantasy-ban inkább a különlegesebb, angol-amerikai nevek a jobbak. Szeretném, ha mindenki meg is indokolná a választását. Köszönöm előre is a válaszokat! :)

2012. dec. 26. 15:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem a sárkányos,fantasy könyveket! :)

De én nem tudnám magyar nevekkel komolyan venni!

Például most gondolj bele:

Szekeres János a törpék királya odahajolt Júliához a jósnőhöz,aki látomásaiban megpillantotta Erdész Mária grófnőt,amint éppen Vasváry Ilonával eszelték ki Erdőháza ellen a tervet.

Tuti röhögnék az egészen! xD

Én inkább saját neveket használnék,úgy a legjobb egy fantasy könyv! :D

2012. dec. 27. 16:37
 12/21 anonim ***** válasza:
Magyar nevekkel tényleg furcsa lenne és mindenki röhögne rajta. Meg ha mondjuk más nyelven is kiadnák akkor a szereplők, helyszínek neve magyarul megmaradna? XD Azért a saját kitalált nevek jobbak bele mivel fantasy lesz. A sárkány is jöhet a fantasy miatt elvégre a fantasy történetek egyik alapvető eleme a sárkány (gondolom én), meg a sárkány egy kis színt vinne a fantasy irodalomba mert már túlságosan elszaporodtak a boszik, vámpírok és egyebek :P
2012. dec. 27. 17:17
 13/21 anonim ***** válasza:
Igen, igen, igen! *.* Sárkányokat szeretnék, gonosz sárkányokat! Úúúú, ha bármennyi is készen lesz a könyvedből, vagy készen van én szívesen elolvasnám!!
2012. dec. 27. 18:32
 14/21 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm ezt a sok-sok választ. Úgy döntöttem, hogy maradok inkább régies, kevésbé használt angol neveknél. Örülök, hogy szeretitek a sárkányokat, amúgy ha nem Shrek, akkor én csak gonosznak tudok elképzelni egy sárkányt.(Amúgy az ő neve Titus lesz.) Még mindig szívesen fogadom a válaszokat, valamint még egy kérdésem lenne, hogy muszáj lenne az ember szereplőknek vezetéknevet adni? Mert én egyszerűen nem tudok hozzá elképzelni vezetéknevet, de ha az embereknek úgy jobban tetszik, akkor választok valamit. Előre is köszi a válaszokat! :Ö
2012. dec. 28. 11:25
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj vezetéknevet adnod nekik. Nem mindig van vezetéknevük az embereknek, jó talán a könyvekben majdnem mindig van. De például a fantasy szerepjátékokban nem. De a döntés a tied; ha te szereznél nekik vezetéknevet adni, olyan ami tetszik akkor adjál nekik. A lényeg úgy is a keresztnév mert gondolom a keresztnevükön szólítják egymást, de ha a vezetéknevükön szólítják őket akkor kell a vezetéknév is ;)
2012. dec. 28. 11:53
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem fogok vezetéknevet írni, furcsán nézne ki - szerintem. :)
2012. dec. 28. 11:59
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lehet! Magyar fantazi miért kizárt. Ne csak Gyűrűk urából induljon ki mindenki. Persze nem a legygakoribb neveket használnám, hanem ritkább keresztneveket és családneveket.

Selymes Andor, Hamlin Imola...

2012. dec. 28. 21:22
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, lehet hogy már későn írok, de szerintem a germán-skanidináv hatású nevek is jók, pl. mondjuk Borgir, "Ö" betűs nevek, -sson végződésű nevek...stb..
2013. ápr. 14. 19:16
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia! :)

Nem tudom az én véleményemre kíváncsi vagy-e még,elég régi a kérdés,de engem lázba hozott,mert jelenleg én is írok egy fantasy könyvet.:)

Én például teljesen magamtól találtam ki család- és keresztneveket is.Egyáltalán nem nehéz,de kezdésnek próbáld úgy,hogy egy adott névnek kicseréled néhány betűjét, legyen mondjuk az Imola, ha már az egyik előttem szóló említette. Imola->Omola->Omela->Omely/Omeli->Omelis(én általában sz-nek ejtem mikor s-t írok név és szó végén)

Női névből csináltunk egy férfi nevet.Nekem legalábbis az Omelis olyan férfiasan hangzik.:) Dehogy másik példa is legyen,most férfiből nőit:

Tamás->Tamis (itt is sz az s.)

A sárkányok nem rossz ötlet,de szerintem úgy még jobb lenne,ha plusz,kisebb melléksztorit kapcsolnál a sárkány mellé.Ennek nem kell benne lennie a könyvben feltétlenül,csak érintőlegesen lehetne egy két pontjára utalást tenni.Különleges lehetne például a kinézete,mondjuk felemás szem,vagy itt-ott sebek,de ez rád van bízva,hogy te hogyan képzelted el.:) Lényeg,hogy legyen egyénisége és különlegessége mindennek,mert egy fatasy attól jó.Ja és persze mindezt úgy add elő,mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne,hogy az ember elkezdjen kételkedni:Vajon nem létezik tényleg ez a világ?!

2013. aug. 23. 17:09
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hosszú választ! Igen, végül áttértem a kitalált nevekre.
2013. aug. 23. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!