Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek az baj ha valaki...

Szerintetek az baj ha valaki sokat olvas?

Figyelt kérdés
Én szeretek olvasni mert olyankor úgy érzem hogy egy másik világba vagyok amit szeretek.De emiatt sokan beszólnak hogy stréber 15-évesen szeret olvasni,és majd akkor olvassak ha már öreg leszek és nincs mivel elütni az időt.És ez már engem zavar...Pedig mellete szeretek bulizni is meg a haverokkal lenni... akkor ez mért baj??
2009. aug. 24. 17:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
egyáltalán nem baj, én egy 15 éves lány vagyok, imádok olvasni. nekem is szólogattak be, de nem foglalkoztam vele, szerintem inkább az a gáz ha valaki a 14-15 évesen halál részegre issza magát a hétvégi bulikban.
2009. aug. 24. 17:36
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem baj,ha valaki sokat szeret olvasni,akinek meg nem tetszik az ne nézze...

Én régen utáltam olvasni most 15 vagyok és egyszerűen oda vagyok az olvasásért(persze egy bizonyos kategóriáért).

Aki szerintem stréber vagy az tudatlan...ha tudná miket lehet tanulni egy regény vagy egy tudományos könyvet ha elolvasol:)

2009. aug. 24. 19:12
 3/10 anonim ***** válasza:

Baj? Ugyan már. Aki ilyet mond az éretlen, visszamaradott és szerintem sárga az irigységtől.

A könyv fantasztikus dolog. Ahogy írtad, egy másik világban találod magad, emiatt fejlődik az olvasási, értelmezési, fogalmazási készséged és a szókincsed. Méghozzá nem is kis mértékben.

A lényeg, hogy meglegyen az egyensúly: ne csak a könyvekben élj, hanem a való életben is, mert mind a kettőre nagy szükség van.

Olvass csak továbbra is, aztán majd pár év múlva te fogsz mosolyogni a most gúnyolódókon, amikor egy összetett mondatot nem fognak tudni kitalálni, kinyögni vagy leírni.

Ja, és ha kételkednél: mindez saját élet-tapasztalat. Azt hiszem már nyugodtan mondhatok ilyet a harmadik X-en túl. :-))

2009. aug. 24. 20:10
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!:)Ezek nekem sokat segítettek:)
2009. aug. 25. 09:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi ez középsuliba már máshogy lesz! Áltsuliba utáltam olvasni.. Uhh szenvedtem.. Erre meg Tavaly szeptemberbe ugye új suliba kerültem.. Be Pestre senkit nem ismertem.. Depibe estem és elkezdtem olvasni! Itthon kb. 1 könyvtárnyi könyv van.. Ilyen romantikus drámák.. És elkezdtem olvasni.. Az az egy év alatt annyit vettem észre, hogy rengetek gyerek könyvvel jár be a suliba és órákon könyveket olvasnak! És persze beilleszkedtem meg minden.. eljártam bulizni.. Meg minden ilyesmi.. De a könyvolvasás megmaradt! Már magamnak veszek könyveket..Egyszerűen imádom! Mert átszellemülsz egy teljesen másik életbe, a könyv történetébe érzed magad stb.. És ez annyira jó! Amúgy meg ha sokat olvasol avval csak tágítod az agyad! Ezt komolyan mondom! Amióta olvasok a tanulás is jobban megy! Most nyáron unalom űzésnek elkezdtem tanulni.. Szóval csak olvass, olvass és olvass Na meg persze SZÓRAKOZZ, bulizz, barátkozz!! :)

Amúgy nem kell foglalkozni a sok csicskával!

2009. aug. 25. 14:13
 6/10 anonim válasza:

én teljes mértékben 1etértek az előző kommentekkel, de főleg a 4. tetszett a legjobban. + én se szerettem régen olvasni, de valahogy belecsöppentem ebbe a világba és néha amikor olvasok egy történetet azon kapom magam hogy alig bírom lerakni. Sőt azon gondolkodom hogy írok egy saját történetet, és őszintén le a kalappal az írók előtt, akik olyan világokat alkotnak nekünk, amelyben kedvünkre kalandozhatunk. Mert minden egyes könyv amit olvasol, olyan mintha a te kalandod lenne! Nyugodtan olvass!

(ja és én is még csak 17 vagyok, és mégcsak nem is stréber, mondhatni vadóc, de ami tetszik, az tetszik!!) XD

2009. aug. 27. 18:22
 7/10 A kérdező kommentje:

É is ezt szeretem az olvasásba hogy amikor olvasok akkor olyan érzésem van mintha részese lennék valaminek....

Ha majd egyszer írsz valamit remélem kapok belőle egy példányt és én is elolvashatom :)

2009. aug. 28. 16:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem baj!

Csak több leszel minden egyes elolvasott könyvvel!

Gyerekkorom óta olvasok, emellett persze van más szórakozás is az életemben, élek társasági életet, de egy jó könyv mindig kikapcsol, felvidít, tényleg elvisz egy kicsit máshová:-) NEM CIKI AZ OLVASÁS!

2009. szept. 1. 07:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Az olvasás nagyon jó dolog. Én például az ifjúsági regényeket kedvelem a korom ellenére. 23
2009. okt. 6. 23:44
 10/10 anonim ***** válasza:
De hogyan lehet az olvasást megszeretni?
2014. aug. 5. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!