Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Manapság a gyerekek miért nem...

Manapság a gyerekek miért nem olvasnak?

Figyelt kérdés

A korosztályomban ez olyan a többieknél,mint egy kínzó magolás a szódogára.(12F)

Olyanokat hallok,hogy a kötelező olvasmányok utáltatják őket egy életre az olvasással,meg az hogy feltalálták a videojátékokat,a facebookot.

Az utóbbit azért nem értem,mert én is sokat gépezek,de olvasok is.

2012. dec. 22. 17:46
 1/8 Imperator2001 ***** válasza:
Szia! (11/F) Miért nem olvasnak a gyerekek?: [link]
2012. dec. 22. 18:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
mert képbe jött a TV, a média, a net, és a gyerekek, ahelyett, hogy kint játszanának az udvaron vagy olvasnának, a gép vagy a tv előtt rohadnak manapság értelmetlenül, addig is a média nyomja beléjük a hülyeséget. szörnyű egy világ a mai.
2012. dec. 22. 18:34
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. dec. 22. 18:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én véleményem az, hogy sok kötelező olvasmány valóban nem szerencsés, például másodikba-harmadikban a Kincskereső kisködmön olvasása. Rengeteg jó, és nem olyan régen írt ifjúsági regény van, inkább azok közül kéne választani, és nem is kötelező, hanem választható olvasmányként. Tegyük fel, lenne egy tízes lista, ahonnan egy év alatt kéne elolvasni három könyvet.
2012. dec. 22. 20:14
 5/8 Kameko-san ***** válasza:

Felénk is ez az olvasás utálat meg. Az osztályból csak én és a barátnőm szeretünk olvasni. Összesen ketten. Mi meg stréberek vagyunk, mert olvasunk. Szép...

Én sem szeretem az összes kötelezőt, de nem veszi el a kedvem. Én is sokat gépezek, de olvasok is. Szerintem a média miatt lehet, szóval TV és a videojátékok. Mert ugye amiből van film, azt megnézik, (még ha teljesen más is, mint a könyv) amiből meg nincs az le van sz*rva...

Pocsék dolog...

2012. dec. 23. 11:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Pedig nagyon sok jó könyv van, amiből nincs film. Mega miből van, abból azért a film nem olyan jó, mint a könyv. Kivéve a régi magyar filmek, mert azok teljesen visszaadják a könyvet. De Gárdonyit olvasni kell, nem pedig nézni. Szerintem. Én szeretem.

Egyébként valahol félúton vannak azok, akik könyvet nem, de képregényt olvasnak. Az már egy jó jel, ha így haladnak, belőlük is olvasó ember lesz. (Ez olyan, mint amikor valaki megnéz egy animét, és fél év múlva már kilenc-tíz sorozat lesz a háta mögött, mert érdeklődik. A képregényeseknél is így van. Keresi a neki tetsző műfajt, próbaképp beleolvas hasonló műfajú könyvekbe, és ott ragad. Az sem baj, ha nem nyomban a szépirodalmi művekkel kezdi, csak olvasson. A kötelezőket én sem olvastam el mindet, inkább a fantasyt választottam. Most szívesen olvasok Jókait is vagy Szabó Magdát.)

Én azt is helyeslem, amikor alsós osztályokat a könyvtárba visznek, csak tanítsák meg tisztelni is a könyveket. Én dolgoztam iskolai könyvtárban, és azok a gyerekek össze-vissza pakolták a könyveket meg nem törődtek azzal, hogy leesik vagy gyűrődik. Ez így nagyon nem jó.

Ne haragudj a litániáért, én egy igazi könyvmoly vagyok. ^^

2012. dec. 23. 23:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez túlzás, hogy nem olvasnak, elég elterjedt azért még mindig, persze döntő többségben vannak azok, akik nem.
2012. dec. 27. 18:05
 8/8 anonim válasza:
Hát én most 7.- es vagyok, és nagy könyvimádó, meg olvasok Vernét, Jane Austent, Emily Brontët, tehát nem csak kortárs irodalmat, sőt igazából Harry Potteren kívül azt nem is nagyon, inkább régieket, de a kötelező már tavaly sem tetszett. Mikor egy nálam egy évvel idősebb barátom elmondta, mik lesznek a kötelezők, hátkedvem lett volna falba verni a fejem. Szerintem is a kötelezők utáltatják meg az emberekkel az olvasást (ha csak azokat ismerném menekülnék a könyvek elől) vagy csak szimplán"analfabéták" alig tudnak, és rendesen utálnak is emiatt olvasni.
2014. szept. 11. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!