Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan adhatnám ki a saját...

Hogyan adhatnám ki a saját regényemet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Írni készülök egy regényt, illetve már el is kezdtem. Nem szándékozom egyelőre kiadni, vagy hasonlók. Kíváncsi lennék rá, hogy ha esetleg úgy döntenék, hogy mégis, akkor, hogyan foghatnék hozzá? Tulajdonképpen eszembe sem jutott volna kiadni, de rá jöttem, hogy az alap története nagyon különlegessé sikerült, illetve nem olyan, mint minden második regény. Tehát megfogalmazódott bennem a kérdés: esetleg kezdhetnék vele valamit a közeljövőben. Ezért érdekelne, hogy ha esetleg rá szánnám magam és be is fejezném, hol van lehetőségem kiadni?

2012. dec. 7. 20:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Óóó, mint sokan. :)

Nos, én pislogok egy ideje kiadási lehetőségek után, és igazából három variációt tudtam így, egyelőre látatlanban elkülöníteni.

Először is, és ez talán a legcélszerűbb elsőkönyves amatőrnél: pályázatot kell keresni. Időről időre a nagyobb kiadók hirdetnek ilyen lehetőséget. Az Ulpiusosok, úgy tudom, nem korrektek, viszont a Könyvmolyképző most már másodszorra hirdette meg az Aranymosó regénypályázatot. Valószínűleg jövőre is indít egyet, ősz-tél tájékán.

Második, hogy nekiállsz pályázaton kívül is házalni kiadóknál. Bizonytalan dolog, mert lehet, hogy válaszra se méltatnak, vagy válaszolnak, mondjuk, fél év múlva. Viszont vannak kiadók, amik a honlapjukon hirdetik, hogy kéziratokat várnak.

Ha valamelyik fantáziát lát benned, szerződést kínál. Ennek is lehet több verziója - hogy mennyi önköltséget vállalsz te (akár teljeset), és mennyit a kiadó, hogy mekkora példányszámot nyomtat, vagy mennyi haszon a tiéd.

Harmadik esetben teljesen magánúton adod ki.

2012. dec. 7. 21:17
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :)
2012. dec. 7. 22:41
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A Könyvmolyképzőt én is ajánlom. :) És a pályázatokat is, de nagyon figyelj oda, milyen pályázatra adod be a könyved, mert van olyan, ahol pl. benne van a kiírásban, hogy megjelentethetik neten az egészet (esetleg akkor is, ha nem nyertél) és ez akadály lehet később a megjelenésnél.
2012. dec. 8. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!