Hogyan adhatnám ki a saját regényemet?
Óóó, mint sokan. :)
Nos, én pislogok egy ideje kiadási lehetőségek után, és igazából három variációt tudtam így, egyelőre látatlanban elkülöníteni.
Először is, és ez talán a legcélszerűbb elsőkönyves amatőrnél: pályázatot kell keresni. Időről időre a nagyobb kiadók hirdetnek ilyen lehetőséget. Az Ulpiusosok, úgy tudom, nem korrektek, viszont a Könyvmolyképző most már másodszorra hirdette meg az Aranymosó regénypályázatot. Valószínűleg jövőre is indít egyet, ősz-tél tájékán.
Második, hogy nekiállsz pályázaton kívül is házalni kiadóknál. Bizonytalan dolog, mert lehet, hogy válaszra se méltatnak, vagy válaszolnak, mondjuk, fél év múlva. Viszont vannak kiadók, amik a honlapjukon hirdetik, hogy kéziratokat várnak.
Ha valamelyik fantáziát lát benned, szerződést kínál. Ennek is lehet több verziója - hogy mennyi önköltséget vállalsz te (akár teljeset), és mennyit a kiadó, hogy mekkora példányszámot nyomtat, vagy mennyi haszon a tiéd.
Harmadik esetben teljesen magánúton adod ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!