Ti milyen témájú könyveket szerettek olvasni?
Szeretnék saját fantasy regényt írni. Tulajdonképpen egyszerű hobbi, és csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Eleinte vérfarkasos történetet szerettem volna írni, de meggondoltam magam. Sajnos ma már minden 2. könyv arról szól, vagy vámpírokról. Ezért át tértem a "saját kitalált lények" témára, de sajnos ezzel sem jártam sikerrel, mert nem sikerült kitalálnom különleges, semmi más fajtához nem hasonlítható lényeket. Így legvégül a "démon angyal" téma mellett döntöttem. Az is sablonos, ezért úgy tervezem, hogy az irományomban teljesen megváltoztatom az Angyal-Démon fajok általánosított elképzelését. Ezek nem azok a szárnyas, Isten küldöttei angyalok, és nem Lucifer szerű ördögös démonok, hanem teljesen mások. Csak annyi maradna benne, hogy ezek felsőbbrendű lények mint az emberek. Szeretném kitörölni belőle az Istenesdit.
Nektek mi a véleményetek, milyen könyvet olvasnátok szívesen?
Hán én is épp könyvet írok, egy könyvsorozatot, de én több természetfeletti lényt szerepeltettek benne. Az enyémbe vámpírok és vérfarkasok is szerepelnek/szerepelni fognak sok más mellett, de megváltoztattam az eredetüket, például teljesen új ötletem támadt a vérfarkasokra, legalábbis sehol sem hallottam eddig. :) de lesznek benne szellemek, boszorkányok, angyalok és még kitudja. ez ilyen igazán misztikus lényekre lesz hangolva és romantikával fűszerezve, valamint kalandregény.
Érdekelne igen, csak ezt nagyon jól meg kell írnod és kimutatnod a világukat, de igen elolvasnám.
Sok más mellett fantasy-t os boldogan olvasok, bármilyen lényekről legyen is szó benne.
jó... töröld... melletted vagyok, haver :)
bakker... :)
látatlanban honnan tudjam, mi jó és mi nem jó :) azt sem fogom mondani, hogy ne írjál vérfarkasos/vámpíros/kutyafülést, mert lehet, hogy az lenne xezredik, de valami hihetetlen újat hoznál be vele lsd. Harry Potter.
Ezzel azt akarom mondani, hogy azt csinálsz, amit akarsz, én, az olvasó pedig ítélkezem :)
Egyébként a konkrét kérdésre válaszul, én személy szerint nem bukom a felsőbbrendű lényekre, jobban értékelem az embereket, akiknek különleges képességeik vannak és itt ne az x-manre gondolj a késszett-ujjakkal és a fridzsider-érintéssel :) konkrét ötletet sajna nem adhatok, író-palánta vagyok vagy mi, kell nekem is :)
ha jól megírják, jöhet horror, szellemek, az igazi sablonmentes fekete-mágia, és krimik végeláthatatlan sorban :)
Fantasy és romantikus, de nem egyben. B( A fantasy, az legyen fantasy, de fantasy köntösbe bújtatott szerelmes regény, sok csatával, harccal, mágiával, különleges lényekkel. Az angyal-démon is elég sablonos már, lehet, hogy valami más név kéne nekik, angyal helyett. Aprinynne Pike is ott szúrta el, hogy kitalált tök érdekes lényeket, és tündérnek nevezte el őket. :|
Romantikusból meg a régieket szeretem, mint Charlotte Brontë.
Hát, ahogy érzed - én kifejezetten unom és utálom már ezt a vámpíros-vérfarkasos agymenést, meg hogy senki nem képes semmi újat kitalálni.
FANTASYSOK! Komolyan, MIÉRT nem kísérleteztek, vagy néztek utána más lényeknek, olyanoknak, ami nincs a szemetek előtt? Ősi istenségeknek, kelta mítoszok mondalényeinek... miért nem írtok inkább manókról, koboldokról, dzsinnekről, elementálokról? Vagy miért nem lesztek bátrak, hogy egy újat találjatok ki? Miért kell mindig arról képzelegni, amit láttok - miért nem kerestek egy talpalatnyi mást, ha már arra vetemedtek, hogy írtok?
Amit már hatszázan megírtak, arról már nem érdemes írni!
Akkor ÚJAT kell keresni - olyat, ami az aktuális divathoz képest új!
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!
Igazság szerint nagyon jó ötleteim támadtak, és a végkifejlet az lett, hogy sikerült egyedi lényeket összekaparnom magamnak sok-sok gondolkodás után!
Ha másként is nevezném el őket, az még jobb lenne, majd ezen is agyalok! Habár nem szándékozom mutogatni senkinek, amit írok, mégis, önmagamnak nagyon jó szórakozást nyújt! :)
5. vagyok - látatlanban is köszönet, és őszintén gratulálok a lelkesedésedhez és a kreativitásodhoz. :)
Sok sikert az íráshoz! Jó szórakozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!