Szabó Magda: "Abigél": Miért jó, miért érdemes elolvasni, nektek mi tetszett benne, mi a véleményetek róla?
Hát én sem íratnám egyházi iskolába a gyerekem...
De az Abigél ettől függetlenül fantasztikus. Nemcsak egy leányiskola életéről szól, meg arról, hogy próbál alkalmazkodni egy már "kész nő-ként élő fiatal lány egy nagyon szigorú és puritán iskola szabályaihoz, de a háttérben tomboló és a szereplők életébe egyre inkább begyűröző II. világháborúról, az értelmetlen pusztításról, a háttérben a tettetett vidámság és tutyimutyiság álarca szövődő ellenállásról is.
Érdekes összefüggést vettem észre az utóbbi 7 válaszban, a helyesírás és a regény értékelése között.
Most olvastam el az elmúlt 24 órában, nagyon tetszett, nem tudtam abbahagyni. Fogalmam nem volt, miről fog szólni. Viszont ahogy beindultak az események, azonnal rájöttem, mi a helyzet Kőniggel, és végig 'szerelmes voltam' bele.
Kár, hogy nem fiatalabban olvastam, akkor még érdekesebb lett volna, ha nem találom ki.
Az Ottlikhoz hasonlít kicsit.
Szerintem el kell olvasni, nagyon jó könyv. most 23 vagyok.
Az összefüggésről: akik lehúzták, valamilyen oknál fogva hejtelenűl irtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!