Fasizmussal, nácizmussal foglalkozó könyveket keresek! Mit tudtok ajánlani?
Leginkább ezeknek az eszmerendszereknek a kialakulási körülménye érdekelne, hogy hogyan vetődtek el a magok és miként fejlődtek ki, hogyan viszonyult a társadalom.
Ha lehetne izgalmas történeteket ajánljatok, kerülném a száraz anyagot, mert az már meg volt.
Az is jó, ha csak a témakör egyezik. Annak is örülnék, ha személyes véleményt is írnátok, hogy miért azt a könyvet ajánljátok. (Regények, amelyeket olvastam már: Ken Follett- Évszázad trilógia 1,2; Kertész Imre- Sorstalanság; Anne Frank naplója)
Az is jó szempont lenne, hogy: a történet segítene a történelem megértésében, az érettségiben.
Lehet kicsit sokat akarok, de előre is köszönöm!
Nekem II.világháborús témakörben ezek a kedvenceim:
Leon Uris-Mila 18
Leon Uris- A királynő törvényszéke
Wieslaw Kielar-A 209-es auschwitzi fogoly
Thomas Keneally-Schindler bárkája
Irwin Shaw-Oroszlánkölykök
Egyébként Leo Kessler és Swen Hassel könyvei között nézelődj.
Az eszmerendszer kialakulásával kapcsolatban láttam színházban a "Rudolf Hess titkos naplója" című darabot. Zseniális volt és talán a legszemléletesebben mondta el a nácizmus logikáját. Nem tudom, hogy ez megjelent-e könyv formájában. Ha gondolod nézz utána.
Robert Merle:
Mesterségem a halál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!