9. ik osztályba feladták az Odüsszeia -t hogyolvassuk el
és holnap írunk belőle de fogalmam sincs miről szól?
Film?
Figyelt kérdés
Direkt mondta hogy olyat kérdez ami a röviditett változatba nincs benne..Filmbe melyik az ami ehez kapcsolódik?
Talán ez? MOOvie -n találtam ilyet hogy Odüsszeusz és az alvilág istennője
2012. nov. 7. 15:23
1/4 anonim válasza:
A filmet megnézve nem fogsz az Odüsszeia-ból semmit tudni, mert nem arról szól.
Hacsak nem ma mondták hogy olvassátok el az egészet, mert holnap írni fogtok belőle, akkor te szúrtad el az esélyeket, ebben más nem tud segíteni.
2012. nov. 7. 15:33
2/4 anonim válasza:
csak megemlitem hogy 35-45 perc alatt olvastam el...:)
2012. nov. 7. 17:39
3/4 anonim válasza:
van egy ember odüsszeusz rola szól..van családja meg minden és most születik 1.szülött kisfia Ithaka szigetén élnek ugyanis annak a királya..:)elkell mennie hazulrol fia születése (Telemachos-télemakhosz -nem tom hogy kell irni)napján a trojai háborúba de megigéri a csecsemőnek meg feleségének a szépséges Peneloenak hoy mikor kiserken a gyerek szakálla őő akkor haza fog érni és ha nem érne utánna házasodjon meg a nő..elmegy harcol nyernek(azt hiszem) és mindenki megy haza haza is ér mindenki csak az ő hajójuk nem mert csodálatos kalandokba botlanak elsodorja őket a tenger...sok helyen járnak nem emlékszem hol de neten biztos fennt van..hosszú idejig valami 7-10évig kalüpszó nimfa szigetén ott tartja fogva a nő meg elcsábítja aztán valahogy sok kaland és idő után haza vergődik,de a felesége nem nősült meg mert tudta hogy nem halt meg...mire haza ér odüsszeusz fia már 16-7 éves és utjára indult apja felkeresésére.szoval od.hazaér és a nője nem házasodott ugye,jött a sok kérő hogy elvegye a királynét de penelope nem akart hozzájuk menni várt od.re de a kérők ott ettek ittak dorbézoltak mindent széptcsesztek és od.megharagszik..átváltozik öreggé és ő is kérő közé áll erről senki nem tud csak a fia aki út közben haza ér apja után nem sokkal..és 2en cselszövéssel lemészárolják az össze kérőt vérfürdő van utánna meg happy minden...remélem tudtam segíteni picit,de ez nagyon vázlat sok sok kaland van még és még valami ijrol is van szo..neten keresgélj de minden képpen olvasd el 1.mert alapműveltség,2.mert nagyon izgalmas még nekem is aki utál olvasni :)
2012. nov. 7. 17:47
4/4 anonim válasza:
Nekem ez a film tetszett a legjobban, szerintem ez áll a könyvhöz a legközelebb. [link]
Nekem ez az egyik legkedvesebb könyvem, így nem tudom fejcsóválás nélkül megállni. :(
Szólt a tanár előre, hogy kevés lesz a rövidített, de még azt sem olvastad el, és még csak utána sem néztél, hogy miről szól!? :O
Volt egy tanárom, aki a puskázásra mondta mindig, hogy legalább addig is elővettük az anyagot és foglalkoztunk vele. Aki viszont a szomszédjáról akart lesni könyörtelenül egyest kapott, mert mások tudásából akart megélni.
Valahogy ez jutott most eszembe. A filmet legalább meg fogod nézni vagy azt is mesélje el valaki?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!