Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Homérosz-Odüsszeia! Zeusz...

Homérosz-Odüsszeia! Zeusz vagy Jupiter?

Figyelt kérdés
kötelező olvasmányom az Odüsszeia. Úgy gondoltam, könnyebb, ha kiírom, ki kicsoda, de már az első személynél fennakadtam. Pallasz Athénéra kerestem rá, hogy kinek a kije, és minek az istennője. Egy oldalon azt írják, hogy Jupiter és Métisz nimfa lánya, de Jupiter az római, maga az Odüsszeia, mint könyv pedig görög. Akkor Zeusz lánya, ugye? O.o
2012. szept. 30. 13:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Pallasz Athéné Zeusz lánya. Zeusz másik neve Jupiter. Pallasz Athéné teljes fegyverzetben kipattant apja fejéből.
2012. szept. 30. 13:44
 2/3 A kérdező kommentje:
tehát akkor Athénénak nincs anyja..
2012. szept. 30. 13:46
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Van anyja, Métisz, a bölcsesség istennője (Zeusz első felesége volt), csak Zeusz terhesen lenyelte, mert egy jóslat szerint a gyerek bölcsebb és hatalmasabb lesz nála.
2012. okt. 27. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!