Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan lehetnék jó író?

Hogyan lehetnék jó író?

Figyelt kérdés

Szoktam írogatni különböző történeteket,és ismerősök szerint vannak olyan részek amik nagyon jók. Mégis valahogy az egész történet olyan merevnek tűnik. Eddig Harry Potter fanfictionöket írtam,mivel féltem egy teljesen saját univerzumot teremteni (valószínűleg belebonyolódnék a dolgokba).

Kérlek segítsetek,nem tudom hogy fejlesszem magam :S

2009. aug. 6. 22:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha van tanulság amit egyénileg vontál le a környezetedból, (például a múltat nem lehet megváltoztatni, vagy saját kezünkben a sorsunk mégha nehéz helyzetben vagyunk is stb) úgy ikletelj hogy ez legyen a csattanó, legyen mondanivalója.

remélem tudtam segíteni, nem egy nehéz dolog ez, hidd el:)

2009. aug. 7. 09:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Olvastam egy mondást hogy "Ha gyenge vagy,mutasd magad erősnek,ha pedig erős vagy,mutasd magad gyengének." Azt hiszem valami japán shógun mondta,és ennek szellemében írom a mostani történetemet ^^
2009. aug. 7. 11:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

célozz meg egy olvasóbázist, fiatal lányok, fiatalok, fiúk, tinik, és ahhoz a bázishoz írj, ne akarj kicsiknek és nagyoknak szóló könyvet elsőre, mert csak csapongani fog.

találd ki , hogy milyen legyen humoros, romantikus, szomorú, selytelmes, elgondolkodtató, és ez alapján fusson végig a történet. figyelj , hogy a nem annyira érdekes részek ne legyenek vontatottak.

ja és fontos a frappáns cím, az ragadja meg az olvasót.

2009. aug. 7. 15:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"Ha valaki író akar lenni, mindenekelőtt két dolgot kell tennie; olvasson sokat, és írjon sokat."

Azt hiszem Stephen King a horror koronázatlan királyának idézete önmagáért beszél.

Én mint ugyancsak kezdő író azt ajánlom, hogy úgy írj, ahogy neked tetszik, de azért halgasd meg mások véleményét.

Ha olyat írsz, ami a cselekményben nem lesz fontos, akkor azt vágd ki belőle, mert az olvasónak nem kell ilyen sok információ, mert unalmas lesz és eldobják. Próbáld mindig úgy vezetni a történetet, hogy az olvasónak több befejezés is ki tudjon találni.(rejtélyek, titkos beszélgetések, árulás, reménytelenség és utána a csattanó)

Remélem segítettem. :D

2009. aug. 12. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!