Ajánlanátok nekem jóféle indián/észak-amerikai történelemről és/vagy kultúráról szóló könyvet?
Figyelt kérdés
#könyv #Amerika #Kanada #történet #Amerikai Egyesült Államok #történelem #Észak-Amerika #kultúra #indián #őslakó
2012. okt. 7. 18:54
1/8 anonim válasza:
Indiánosból a Winnettou a legjobb,ami rengeteg folytatást megélt.De gyanítom,azt ismered.
Ott vannak még James Fenimore Cooper könyvei:
Ha esetleg Dél-amerikai is érdekel,akkor az Inka öröksége.
Remélem segíthettem!
2/8 anonim válasza:
Első vagyok.
Még ezeket is ajánlanám:
Liselotte Welskopf-Henrich művei: [link]
A sivatag szelleme
Az Ezüst-tó kincse
Az olajkirály
3/8 anonim válasza:
Zane Grey könyvei
Rejtő Jenő: Texas Bill a fenegyerek, Tigris Vér
4/8 anonim válasza:
5/8 A kérdező kommentje:
Elsősorban ismeretterjesztő könyvek, nem regények érdekelnének, mindenesetre köszönöm a válaszokat, majd szemezgetek.:)
2012. okt. 8. 18:34
6/8 anonim válasza:
Arthur Versluis: Indián hagyományok
Én a nyáron olvastam, és szerintem nagyon jó könyv. Ismeretterjesztő, és nagyon sokat tudhatsz meg belőle az indiánokról. Én az Üllői úti Szabó Ervin Könyvtárból vettem ki.:)
7/8 Medve1 válasza:
Lame Deer-Richard Erdoes--Sánta Őz a sziu Sámán/ Walter Pedrotti-Az indián háborúk/Dee Brown--A vadnyugat története indián szemmel/Hosszú Lándzsa emlékezései/,Stan Steiner--Szegény sápadtarcú/Jean Raspail..Rézbőrű Napló/Borsányí László..Hontalanok a hazájukban/,Thomas Berger--Kis Nagy Ember,Theodora Kroeber--Ishi az utolsó vadember/ Molnár László Miklós--A híres vadnyugat/Hahner Péter-A vadnyugat 20 hős 20 talány......pl.
8/8 anonim válasza:
wounded knee-nel temessetek el a szívem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!