Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ki tud olyan filmet (lehet...

Ki tud olyan filmet (lehet dokumentum, kaland, akármi jöhet) ami az amerikai indián kultúrát dolgozza fel (az az alapja)?

Figyelt kérdés
2010. márc. 5. 19:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát én csak egy olyan filmet láttam, ami igazán róluk szól és történelmi alapja is van. Pontosabban egy részét dolgozza fel, de engem megfogott. :)

Dee Brown: A Vadnyugat története indián szemmel című regénye alapján készült film, a címe: Wounded Knee-nél temessétek el a szívem.

Nagyon megható.

[link]

2010. márc. 6. 15:16
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2010. márc. 6. 15:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem a leghíresebb és legismertebb ebben a témában a "Farkasokkal Táncoló" (Dances with Wolves) c. amerikai kaland-dráma 1990-ből, mellesleg az én kedvenc filmem, 7 Oscar-díjjal kitüntetve. :)

Nagyon hasznos és látványos dokumentum sorozat még a "500 Nations" című, ami 1995-ben készült és interaktív CD-ROM is létezik belőle. Bár ez utóbbi inkább a történelmükkel foglalkozik. Könyvtárakban biztos rájuk bukkanhatsz még.

2010. márc. 22. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!