11 éves lány vagyok, tudtok ajánlani valami izgi, vicces könyvet?
Harry Potter sorozat
Tolkien: A babó
Catherina Jinks - Anonim vámpírok klubja. Én anno 4.-ben olvastam (most 6.-os vagyok), és nagyon tetszett. Tegnap megint kölcsönkértem az osztálytársamtól.
Amúgy, én olyan keleties lány vagyok, és nagyon szeretem az ilyen életrajzi könyveket. Pl.: Egy gésa emlékiratai, Tízezer könnycsepp, A barackfapavilon titka. Nagyon szépen vannak megfogalmazva.
Akkor még a Lauren Kate - Fallen könyvsorozatot tudnám még mondani, de én nem nagyon kedvelem. Az eddig megjelent 2 kötetnek az eleje ( úgy kb 200-250 oldal inkább ) nagyon unalmas, bár ezt mindenki maga döntse el.
Az a baj, hogy elveszik a gyerekek kedvét az olvasástól a tanárok, a sok "kötelező" miatt. Az olvasást nem lehet erőltetni. Amúgy is, ki kíváncsi arra, hogy melyik bunkerből dob homokgolyót egy gyerek a vezérre? (Pál utcai fiúk) Nem tudom, hogy pontosan erről szól-e, de valami hasonlóról. Régen olvastam már...
12/L
Gerald Durrell könyveit ajánlom, pl. a Családom és egyéb állatfajták címűt. Nagyon humoros.
De Montgomery Váratlan utazása is nagyon jó, bár kevésbé vicces. :)
Cressida Cowell: Így neveld a sárkányodat! sorozatát. Nagyon vicces, és teljesen más, mint a film. :)
Illetve Arthur Ransome-tól a Fecskék és fruskák sorozat tagjai tudom ajánlani, a többit már nagyjából mondták. De Thomas Brezina RÉGI könyvei is nagyon jók, pl.: A bajorvirsli-vámpírok éjszakája. Ó, és Anthony Horowitztól az Alex Rider-sorozat (bár abban több az akció, mint a humor), vagy a Sólyom gyémántja sorozat, na, az nagyon vicces. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!