Miért így ért véget a Darren Shan?
Kicsit furcsa volt a befejezése,de ha jobban belegondolunk,így volt talán a legésszerűbb.Bár lehetett volna happy end,mikor megöli Steve-t,diadalittasan visszatér,a vérszipolyok és vámpírok visszatérnek régi szövetségükhöz...
A Démonvilág nekem is csak eleinte tetszett,kb. az 5.részig,de ezt a mostani részt (Farkassziget) végigszenvedtem,tényleg nem jó már.Kár,pedig Darren jó író amúgy.
És azt is hallottam,hogy álltólag elkészít egy olyan könyvet,ami Mr.Crepsley fiatalkoráról fog szólni...Az tuti,ha megírja,én elolvasom:)
Nekem tetszett a befejezés, elvarrta a szálakat, bár azt az időutazásos dolgot nem igazán vágtam, de ettől még úgy volt jó,ahogy megírta:D
Ami a démonkönyveket illeti:zseniális és hátborzongató lett. Direkte nem is olvastam éjszaka (kezdetben), mert már az első résznél tudtam, hogy összef'snám magam (alapból is paranoiás vagyok egy kicsit), de aztán úgy belemerültem, hogy az utolsó pár könyvet éjszakába nyúlóan olvasni kellett!(meg is lett a böjtje, egy-két durvább rémálom képében :D ) Úgyhogy, összegezve, ütős volt, és a förtelem szerves része a regénynek ;)
Darren Shan nem épp a happy endjeiről híres. A Démonvilág sorozatban is ezt hangoztatja, és mivel a könyvei nagyon közel állnak az élethez, sajnos bizony vannak benne ilyesmik... pl. hogy Darren meghal, hát igen, nem túl szép befejezés.
Lartennél én először sírtam, aztán nevettem (mert hú jönnek Mikáék), aztán megint sírtam (mert ahjj mégsem jönnek).
A vége tetszett... Habár kicsit elállt a lélegzetem, amikor törpe személyt csinált belőle, és utána megváltoztatta a múltat és ezzel a jövőt is... De jó volt, és utána úgy folytatom magamban a történetet, ahogy akarom. úgy képzelem el a folytatást, ahogy nekem tetszik...
Larten halála nagyon hirtelen ért... Már majdnem sírtam, mikor írta, hogy elengedte Steve-t és leesett. Utána nagyon megörültem, mikor írta, hogy Mika és a vámpírok jöttek, Mika megmentette Mr. Crepsley-t és minden happy... Aztán a következő fejezet azzal kezdődött: "nem így volt." És zokogni kezdtem! Nem tudom, miért viselt meg ennyire... De egészen a sorozat végéig ezen rágódtam.. Darrent nem sirattam meg ennyire... Szerintem fantasztikus sorozat, Darren Shan remek író! :) csak lehetne kicsit "pozitívabb" az élettel szemben, legalábbis a könyveiben. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!