Szerintetek antikvár könyvet ajándékozni "ciki"? Inkább vegyem meg újonnan?
Ha valami olyan könyvet ajándékozol ami nehezen hozzáférhető, akkor kimondottan jó ötlet.
Akik szeretik a könyveket, soknál az antikvár származás esetleg még előnyt is jelenthet.
Ha van olyan opció, hogy újonann is megveheted, akkor az talán jobb, mert egy új könyvnek mindenki örül, míg az antikvár néha lutri (főleg a netes rendelésnél... a "jó állapotban van" jelentheti azt is, hogy félrenyomták 100 oldalát, de a kötés tökéletes). De nem ciki, semmiképpen sem.
Viszont te tudod, milyen könyv, ki kapja, elfogadná-e antikvárban is. Én is sok antikvár könyvet kaptam, szeretem őket, nem éreztem kellemetlennek. (Az egyik viszont a fentebb említett hibával került hozzám. Abból csere lett. De ez nem az ajándékozó hibája volt.) Nagyon sokat nem is lehetett boltból beszerezni. Viszont vannak olyan kiadványok - színes képeskönyvek, albumok, egyes puhakötésű könyvek -, amiket nem jó ötlet antikváriumból beszerezni.
Ha az ajándékozott is vásárol antikváriumban, akkor biztos nem ciki.
(Ha meg sznob, akkor az meg neki lesz kellemetlen. hehe)
Onnan is meg lehet közelíteni, hogy ha szívből adod egy hozzád közelállónak, meggyőződéssel arról, hogy a könyv tartalma maga remek ajándék, akkor az egy rongyosra olvasott kötet is lehet.
Ha ez inkább felszínes kapcsolat, amikor "illik", "muszáj" valamit adni, akkor csillogjon az a borító!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!