Szeretnék írni egy könyvet, hogy kezdjek bele?
Már rengeteg kis történetet írtam, fanficeket. Általában ilyen 10-15 oldalakat.
És egyszer elkezdtem már írni egyet, de abbahagytam. Hogy kezdjek bele egy ÚJ történetbe?
Szerintem írd fel a történet fontosabb részeit majd fejtsd ki bővebben
pl. Iskola>új gyerek>ellenszenv>közös házifeladathoz párnak osztják be őket>rájön h nem is olyan,mint gondolta>barátság>szerelem....
Remélem segítettem:)
Az én véleményem, bár regényt még én sem fejeztem be, de amit most írok annak már eléggé a végén vagyok. Naszóval:
- Semmiképp ne kezdd a címmel, az majd közben kialakul
- legyen egy nagyjáboli váz, hogy tudd merre kell haladni
- vezess jegyzetfüzetet, ahova minden ötletedet írd föl
- a következő fejezet történését írd le pár mondatban előre, esetleg még a hangulatot is, amit meg akarsz jeleníteni
- a karaktereket is vezetheted előre, hogy ne írj ellentétes infókat róla
kb ennyi jutott eszembe, ha valami kérdés van írj még, szívesen segítek a kollegáknak :D
Prológus, Bevezetés vagy Előszó
A legtöbben azt mondják, hogy elkezdeni a leg nehezebb. Nálam nem így volt nekem könnyű volt és most a vége felé járok. Most nehéz, mert nem akarom úgy összecsapni, mint Rowling a 7 könyv végén.
Én azt mondom ha van tehetséged lassan bontogasd ki a történetet (akkor nem lesz unalmas), de ha nem akkor ne akarj hosszan elnyújtani semmit.
DD Én is könyvet írnék,bár szerintem nem vagyunk egy korosztály :)mind1,ezeket én is megtartanám :)
azt ajánlom viszont:a címet vagy hagyd a végére,vagy abban a témában írd végig,... írnám tovább a tanácsoka de most szalad az idő,később még beírok ugye nem baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!