Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Galaxis Útikalauz stopposoknak...

Galaxis Útikalauz stopposoknak. Bele merjek kezdeni?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy már nagyon fenyegetnek a kötelezők. Tényleg olyan jó, hogy ki tudom olvasni három nap alatt, vagy ha úgy adódik, félre tudom tenni egy-két napra, vagy bele se merjek kezdeni addig?

14/L (sokat, viszonylag gyorsan olvasó :))

2012. szept. 13. 22:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az alsó hangon 52 éves kor. Egy 52 éves ember pedig nem lát rá normálisan a fiatal korosztályra. De mivel tanárúr/nő-ről beszélünk, ezért hiába látja mi folyik, mégsem fogja fel mit lát. Ez szomorú. Mellesleg, mikor h*lyéztem én le bárkit? A féloldalas hegyibeszédemet az alternatív, a mostani korszellemnél (nem szükséges tanulni) egy sokkal egyszerűbb, és valami alapműveltséget a tanulóba helyező dologról, amiről írtam több mint 20 sort figyelembe se veszi? Meg se kommentálja? A csudába :C
2012. szept. 15. 00:26
 12/14 anonim ***** válasza:

Én két okért regisztráltam erre az oldalra. Egyrészt levezetni a feszültségemet az olyan hozzászólókon, akik abszolút baromságokat beszélnek - ezt meg is tettem fent -, másrészt felvilágosítást adni azoknak, akiknél még van remény. Azt hiszem te az utóbbiakhoz tartozol, szóval vágjunk bele. Yehi or!

"Mona Lisának főleg a festészethez van köze, nem az irodalomhoz. Maximum az irodalomtörténeti koroknál, stílusoknál EMLÍTHETIK meg. És amiről te beszélsz, az műveltség kérdése, nem az hogy az ember hány kötelező olvasmányt olvasott át első laptól az utolsóig."

Ha nem lennél ennyire szűklátókörű - egyébként ezt csökkenti az olvasás - észrevetted volna, hogy én is és a filmes példával hozzászóló is a Te ötletedet állítottuk párhuzamba más művészeti ágak alkotásaival. Merthogy, az összes kötelező olvasmány művészeti alkotás, és ezért a megcsonkításuk elítélendő. Ha rövidítve olvasol műveket, az olyan, mintha csak az én elbeszélésemből ismernéd például a Mona Lisat. Arról nem is beszélve, hogy Te valószínűleg a felét se fogtad fel az író mondandójából. És hogy ellenkezzek az utolsó mondatoddal: de igen, a kötelezők elolvasása színtisztán műveltség kérdése.

"A korszellem azt diktálja, hogy ne tanuljunk egy csöppnyit sem. Amit én mondok, az semmi más, csak egy alternatíva. Egy elég sikeres alternatíva, mivel ezzel a módszerrel a középiskola minden évében kitűnő félévi, és év végi jegyet szereztem magyar irodalomból. Továbbá valószínűsíthető, hogy össze fogják foglalni a tanárnővel a teljes könyvet, ergo nem marad le semmiről a kedves kérdező, csak helyet szorít másnak is."

Ez a módszer gépeket teremt, nem gondolkodó embereket. Bár ezért az oktatási rendszer felelős...

"Tanuljátok már meg, hogy nem minden ilyen dolog rossz. Látszik az értékelésekből is, hogy fogalmatok sincs a mai oktatásról, ezért nem is tudjátok ezt megérteni. Azért kiváncsi lennék a nagy "Kötelezőolvasmány betyárok" közül hányan tudnátok idézni valamelyik közelező olvasmányból, vagy épp a cselekményét leírni szereplőjellemzéssel, keletkezési évszámmal, körülményekkel. Mert érdekes mód, én a három éve tanult kötelező olvasmányból is tudok idézni. Lehet az érettségi miatt? Fene tudja."

Igazad van, csak 12.-es vagyok. Semmi közöm az oktatáshoz. Egyébként ez a felfogás nagyon emlékezet az újgazdagokéhoz, akik, mivel új környezetbe kerültek, kénytelenek ilyen felületesen művelődni.

2012. szept. 15. 20:39
 13/14 anonim ***** válasza:

Újgazdag felfogásból is kettő fajta lehet - Vagy nem tanul SEMENNYIT,mert apuci eltartja és lesz*rja, vagy tanul mert bekerül egy olyan társaságba, ahol látja azt hogy ha tanul, lesz pénze. A realista felfogás pedig az amit én vallok.

Ha realistán látnád a világot, tudhatnád (Mivel te is érettségi előtt vagy) hogy egyre jobban elrontják a felsőoktatást, egyre nehezebb lesz bekerülni, nehéz lesz egyáltalán bentmaradni (Nem egy ismerősömet buktatták el, pedig TÖKÉLETESEN tudták az anyagot).

"Ez a módszer gépeket teremt, nem gondolkodó embereket. Bár ezért az oktatási rendszer felelős... "

Tanárfüggő, hogyan veszik át az anyagot. Sablonosan, vagy önálló gondolkodást előtérbe hozva.

2012. szept. 15. 21:01
 14/14 anonim ***** válasza:

"Újgazdag felfogásból is kettő fajta lehet - Vagy nem tanul SEMENNYIT,mert apuci eltartja és lesz*rja, vagy tanul mert bekerül egy olyan társaságba, ahol látja azt hogy ha tanul, lesz pénze. A realista felfogás pedig az amit én vallok."

Rosszul értelmezted, amit írtam.

"Ha realistán látnád a világot, tudhatnád (Mivel te is érettségi előtt vagy) hogy egyre jobban elrontják a felsőoktatást, egyre nehezebb lesz bekerülni, nehéz lesz egyáltalán bentmaradni (Nem egy ismerősömet buktatták el, pedig TÖKÉLETESEN tudták az anyagot)."

Itt is tökéletesen elbeszélünk egymás mellett. Én sehol se beszéltem arról, hogy mindent tökéletesen kell tudni, hanem arra céloztam, hogy embernek nevezhető-e egyáltalán, aki ennyire kifacsarja a művészetet.

2012. szept. 16. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!