Mit jelentenek a Harry Potter magyar kiadásainak a képei? (bővebben lent)
HARRY POTTER ÉS A BÖLCSEK KÖVE:
Mi lenne az a kulcs a könyv hátlapján?
Ki lenne az aki egy függöny mögül lép ki mezitláb, és egy gyertyatartó van a kezében?
HARRY POTTER ÉS A TITKOK KAMRÁJA:
A fedőlapon mi az a növényszerű valami ami a Titkok Kamrája felirat allatti boltívből csúszik ki?
A macska a hátlapon, az nem Friccsé?
A szem a kis nyíláson, az a baziliszkusz?
HARRY POTTER ÉS AZ AZKABANI FOGOLY:
Az a patkány aki Harry és Hermione után néz az Makesz, aliasz Féregfark?
A hátlapon Tapmancs szalad kutya képében?
Mi az a macskaszerű valami a fúriafűz alatt?
HARRY POTTER ÉS A TŰZ SERLEGE:
Mi az a fekete párducra hasonlító valami ami Harry karja és Cedric feje között van?
Mi az a valami, ami Fluer haja mellett, és Viktor állánál van?
Az egy dementor harry pálcáttartó keze mellett?
A sövényből kinyúlé kéz egy serleggel az a Tűz Serlege kíván lenni?
Mi az a tücsökszerű valami ami a sárkánynak a szárnya mögött van?
HARRY POTTER ÉS A FŐNIX RENDJE:
Harry hol lenne a fedőlapon?
Mik keresnek ott gyertyák?
A hátlapon lévők sor szerint: Nimphadora, Remus és Rémszem?
Kinek a portréja van Nimphadora feje fölött?
Mi az az árnyék ami Remus feje fölött van?
HARRY POTTER ÉS A FÉLVÉR HERCEG:
Harry és Dumbledore a merengőbe néznek, vagy a kristálybarlangban vannak?
A hátlapon Ron és Hermione lenne kiemelve?
Az a brokkoli amiből egy kígyó jön ki lenne a sötét jegy?
HARRY POTTER ÉS A HALÁL EREKLYÉI:
Harry miért nyújtja kezét az ég felé?
A Roxfort melyik részén lenne Harry meg Voldemort?
Mit keres ott egy függöny?
Engem nem érdekelnek olyan válaszok (pl.: mi az az árnyék...), hogy az egy árnyék. Értelmes választ akarok, és ezt itt leszögezem, nem érdekelnek azok se akik ezt akarják kritizálni.
Aki nem tud minden kérdésre válaszolni nembaj, majd talán a következő épp azokat tudja.
Most olvasom újra az egész trilógiát, de még mindig nem tudok egy-két rajzot értelmezni.
AKINEK VALAMIÉRT NEM TETSZIK A KÉRDÉS AMIT FELTETTEM AZ KERESSEN MÁS KÉRDÉST AMIT ÓCSÁROLHAT!
Bölcsek köve: a kulcs a könyv végénél olvasható,tudod amikor seprűn próbálja meg Harry elkapni a nagy törött szárnyú kulcsot
a függöny mögötti személy sztem nem egy valaki hanem utalás a tilosban járkálásokra
Titkok kamrája:az nem növény hanem egy kígyó
igen az Friccs macskája Mrs. Norris
és igen az a Baziliszkusz szeme
AZkabani fogoly:igen az Makesz,hisz központi szereplő
igen Sirius szalad kutya képében
a fa alatt pedig vagy Sirius van vagy pedig Csámpás Hermione macskája(de sztem Sirius az)
Tűz serlege:az nem párduc hanem a labirintusban lévő kérdező állat,az a félig ember félig állat lény aki találós kérdést tesz fel Harrynek
az a lény Krum állánál egy óriás pók,a könyvben ráugrik Cedricre és Harryvel ketten győzik le
igen az a tűz serlege
az a tücsökszerű lény Hagrid tenyésztett állatkája a durrfarkú szúrcsók vagy mi a fene
Főnix rendje:Harry abban a szobában van ami a köny szerint forog miután becsuknak ott egy ajtót,Hermione ott tesz piros X jelet az ajtókra
vagy ők vagy pedig Lucius Malfoy és Bellatrix az
a nő feletti portré vagy Sirius anyukája vagy pedig nem tudom mert nem lehet felismerni a férfi felett lévő árnyék egy emberi árnyék
a gyertyák pedig nem értem miért vannak rajta
Félvér herceg:a kristálybarlanban vannak sztem
igen Ron és Hermione az és felettük van a Sötét Jegy
Halál ereklyéi: mert el akarja kapni a bodza pálcát
a nagyteremben vannak ami teljesen romos és azért van ott függöny
Ez az amerikai kiadás, amit Mary Grandpré illsuztrált.
1. A kulcs a szárnyas kulcsra való utalás, a függöny mögül kilépő szerintem Frics, elvégre ő nem tud, csak gyertyával fényt csinálni.
2. Kígyó, Mrs. Norris, a baziliszkusz szeme.
3. Féregfark, Tapmancs szalad és Csámpás ül a fa alatt
4. Az szerintem Tapmancs, elvégre fekete. Azok a lábak óriáspókhoz tartoznak, a csuklyás alakok halálfalók, a rovarszerű valami durrfarkú szurkócs, és végül a Tűz Serlege
5. Mágiaügyi Minisztérium, ajtók terme vagy mi. a portré Pitonra hasonlít, de inkább Sirius anyja. Az árnyékot nem tudom. Gyertyák: mert valahogy világítani kell, és biztos ez egy jó mágiatakarékos módja a világításnak.
6. A krisrálybarlangban vannak, igen, Ron és Hermione meg Ginny. Az a brokkoli a Sötét Jegy.
7. A nagyteremben, azért látszik az ég.
Egyébként ez egy tökjó kérdés, de gondolom, voltak itt már rossz tapasztalataid. Egyébként kielemezhetnénk az angol borítókat is, mit szólsz?
[link] [link] Én például nem értem, hogy az első kiadáson miért olyan fiatal Dumbledore.
Hihetetlen, hogy ilyen egyértelmű kijelentéseken futott át az agyam. Amint elolvastam a válaszokat, rögtön az eszembe jutott minden! Köszönöm az emlékezetfrissítést:)
5. válaszoló:
Nem igazán értem én sem Hogy Dumbledore miért olyan, hogy is mondjam... fura. Hiszen a könyv is vörös, vagy milyen taláros, ősz hosszú szakállúnak írja le, de lehet hogy Félig Fejnélküli Nick akkar lenni élőként...
De ha gondolod akkor privátban nyugodtan elemezgethetünk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!