Mind2,mert mesteri munka mind a film,mind a könyv.Ritka ez ma,hogy a filmes adaptáció méltó ellenfele legyen a könyvnek.
A könyv kitér azonban fontos részletekre is:)
2012. aug. 28. 14:25
2/10 Ben Mickering válasza:
Előbb olvasd el aztán nézd meg!
2012. aug. 28. 14:25
3/10 chrishu válasza:
Szerintem a könyv de a film zseniális.
Ha szereted a ráérős könyveket akkor a könyvet ajánlom, ha viszont nem akkor a filmet nézd meg
2012. aug. 28. 14:27
4/10 anonim válasza:
Én először filmben láttam,utána vettem meg a könyvet.
Szerintem mind a kettő nagyon jó.
Szerintem először olvasd el,mert akkor már többé-kevésbé tisztában leszel azzal,hogy ki kicsoda.
2012. aug. 28. 14:30
5/10 anonim válasza:
Kinek hogy.
2012. aug. 28. 14:51
6/10 anonim válasza:
Mindkettő nagyon jó. Nagyon ritka, hogy egy film maximálisan visszaadja egy könyv hangulatát és tartalmát. Peter Jackson-nak ez sikerült, mellesleg talán a könyv is olyan részletességgel és érzékletesen van megírva, hogy az nagy segítséget nyújtott a rendezéshez és látványtervezéshez.
2012. aug. 28. 15:32
7/10 anonim válasza:
Nos, én nagyon szeretem a filmet, de a könyv még annál is gyönyörűbb. Tulajdonképpen azt ajánlom, olvasd el először, majd nézd meg meg, így azt a képet, amit kialakítasz magadban a szereplőkről, nem homályosítja el a film.
2012. aug. 28. 19:27
8/10 anonim válasza:
Én először a filmet néztem (bővítettben), de mindkettő zseniális. Egyébként a könyv szerintem kicsit nehéz, az első kötet első fele kicsit uncsi, de ha átrágod magad, nagyon-nagyon jó. 2. kedvenc könyvem, 1. kedvenc filmem. (a Harry Potter megelőzte, amiből a film pocsék:)Szóval a lényeg: Sztem mindegy.
2012. aug. 29. 12:57
9/10 anonim válasza:
Hát sok megválaszolatlan kérdés marad, ha először a filmet nézed meg, de én mégis inkább azt ajánlom, hogy azzal kezdj, mert a könyv után a film már kicsit csalódás lesz, hogy annyi mindent átírtak benne.
Én is ilyen sorrendben végeztem velük.
És nem állítom, hogy nem jó, sőt nagyszerű a film is, de engem néhol kiakasztanak az átírások. És a filmnek mindenképpen a bővített változatát nézd meg! Azután ha nagyon belemelegedtél a gyűrűk urába és van kedved hozzá, akkor nézd meg a nem bővítettet is, mert abban feliratozzák azt, amit a szereplők tünde nyelven mondanak.
2012. aug. 29. 17:40
10/10 anonim válasza:
Szerintem elobb a konyvet olvasd el kulonben a filmnek ami egyebkent nagyszeru a felet sem fogod erteni. Ha az elso konyv elejen tul vagy onnantol megy a cselekmeny piffpuff. Addig kicsit uncsi. De szerintem mindketto nagyon jo. Tehat olvasd el es nezd is meg!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!