Hogyan vegyem rá magam az olvasásra?
Ha nem épp a kötelezők rohamtempójú olvasása van terítéken, akkor még senkit sem korbácsoltak meg azért, mert szünetet merészelt tartani olvasás közben. Sok szép, érdekes dolog van a világban, nem kell mindig könyvvel a kezedben ülni, ki lehet menni a szabadba (ebbe a megint dög melegbe), csinálhatsz amit akarsz. Ha neked így kényelmes, olvass így. Ha erőlteted, nem fogod izgalmasnak találni a könyvet, unalmassá válik, kényszernek fogod érezni.
Ha kötelező... akkor nincs más hátra, mint előre, tűzz ki magad elé "jutalmakat", pl. még két fejezet, és utána sétálsz egy kicsit (vagy olvasol valami olyat, amit élvezel). (A legtutibb módszer a 200 oldal és annál rövidebb művek esetén: addig nem eszel, amíg a végére nem érsz. Vagy addig nem mész el pisilni. Ezzel a módszerrel szinte repül az idő... Vagy rájössz, milyen az igazi gyorsolvasás.)
Én is így vagyok a dologgal nagyjából, ha van kedvem olvasok, ha nincs, akkor nem. Volt olyan, hogy egy vékony könyvet fél évig olvastam. Egyszerűen nem volt sokszor hangulatom hozzá.
Változtatni (ha szeretnél, de igazából felesleges) úgy tudsz, ha csinálsz magadnak időt és helyet. Tehát pl. naponta beiktatsz az idődbe 1 órát, amikor senki nem zavar, tv-t, gépet kinyomod, és nyugodtan tudsz olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!